Közélet

Magyarország még nem kapott tájékoztatást az orosz szárnyashúsimport tervezett tilalmáról

Magyarország még nem kapott tájékoztatást az orosz szárnyashúsimport tervezett tilalmáról

2017. február 6., hétfő
Magyarország még nem kapott tájékoztatást az orosz szárnyashúsimport tervezett tilalmáról

A magyar hatósághoz egyelőre nem érkezett hivatalos tájékoztatás arról, hogy Oroszország megtiltja a szárnyashúsimportot a madárinfluenza sújtotta európai országokból - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI érdeklődésére.

Az orosz szövetségi állategészségügyi és növényvédelmi szolgálat (Roszszelhoznadzor) vasárnapi bejelentése szerint Oroszország azt tervezi, hogy megtiltja a madárinfluenza sújtotta európai országokból a szárnyashús és egyéb szárnyas termékek importját. A szolgálat pontos dátumot még nem közölt, hogy mikor lép életbe az importtilalom, de jelezte, hogy két héten belül biztosan. A Nébih emlékeztetett arra, hogy Oroszország 2016 december közepén kizárólag a madárinfluenza járványban érintett régiókból származó szárnyastermékekkel szemben vezetett be korlátozó intézkedéseket. A készülő új rendelkezés az orosz hírügynökség információi szerint immár országokra vonatkozik. A TASZSZ jelentésében felidézte, hogy Európában egyebek között Németországban, Lengyelországban, Hollandiában, Svédországban, Magyarországon és Csehországban jegyeztek fel madárinfluenza megbetegedést. A járvány Oroszországot sem kerülte el, a vírust az asztrahanyi és a rosztovi körzetben is kimutatták. A Roszszelhoznadzor a madárinfluenza megjelenésével számol továbbá Észak- és Dél-Kaukázusban, valamint a Krímben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.