Közélet

Licitet hirdetnek a Belvárosi híd alatti vendéglátásra

Licitet hirdetnek a Belvárosi híd alatti vendéglátásra

2017. február 8., szerda
Licitet hirdetnek a Belvárosi híd alatti vendéglátásra
penzbizottsagiules01_gs

A város tervei szerint a jövőben is melegkonyhás vendéglátóegységnek ad otthont a Belvárosi híd alatti terület a Móra-park szomszédságában, a területrész nettó bérleti díja több mint 540 ezer havonta, erről a szintről indulhat majd a licit.

A PM-es

Kovács Tamás

két előterjesztésnél feltett kérdése akasztotta csak meg a pénzügyi bizottság olajozott, azaz kérdés és hozzászólás nélküli, gyors munkáját. Mivel Szeged 2017-es költségvetését már a múlt heti ülésen

ismertette

Szentgyörgyi Pál

a grémium tagjaival, így ezúttal is gyorsan végigfutottak a húsz nyílt ülésben tárgyalt napirendi pontokon. Ezek között szerepelt többek között, hogy a Belvárosi híd szegedi hídfője alatti 833 négyzetméter nagyságú területrészt nyílt versenyeztetési eljárás során adnák bérbe, a szerződés szövegét egyhangúlag hagyták jóvá a pénzügyi bizottság tagjai. A pályázati kiírásból kiderül, hogy május elsejétől szeptember 30-áig, azaz szezonálisan lehet majd nyitva a szabadtéri melegkonyhás vendéglátó egység, illetve a bérlő 15 további napot is kijelölhet, amit előzetesen jeleznie kell polgármesteri hivatal megadott irodáinál. A nyertes pályázó feladata lesz a bérlemény kialakítása saját költségén, és mivel építési engedélyköteles beruházás nem hajtható ott végre, így a bérlemény 20 négyzetméternél nem lehet nagyobb.

penzbizottsagiules02_gs

A területrész minimum bérleti díja nettó 650 forint négyzetméterenként, azaz összesen 541 450 forint, erről indul a licit. Az alapárat a tárgyaláson szóban emelhetik a jelentkezők, a licitlépcső 100 ezer forint vagy annak többszöröse lehet. Pályázati biztosítékot is előírnak, a 687 642 forintot, amit beszámítanak a nyertes bérleti díjába, míg a többiek visszakapják. Amennyiben többen jelentkeznek, ám egyikük sem tesz ajánlatot a minimálisnál magasabb havi bérleti díjra, sorsolással dől el, hogy ki bérelheti ki a híd alatti területet. Az is kiderült a bizottsági ülésen, hogy pályázatot írnak ki a Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft. ügyvezető posztjára, a jelenlegi igazgató,

Herczeg Tamás

megbízása ugyanis szeptember közepén lejár. A szabályok szerint a pályázatot a határozott idejű munkaviszony megszűnése előtt legalább hat hónappal meg kell hirdetni, és azt az Emberi Erőforrások Minisztériumának honlapján kell közzétenni. A pályázat benyújtásának határideje a közzétételtől számított harminc nap. A nyertes pályázó legfeljebb ötéves határozott időtartamra lehet a cég vezetője, munkaviszonya így szeptember 16-ától egészen 2022. szeptember 16. napjáig tart majd, míg az ügyvezető igazgató havi bruttó alapbére 575 ezer forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.