Közélet

Könnygázgránáttal zavartak meg egy LMBT összejövetelt Zágrábban

Könnygázgránáttal zavartak meg egy LMBT összejövetelt Zágrábban

2017. február 12., vasárnap
Könnygázgránáttal zavartak meg egy LMBT összejövetelt Zágrábban

Könnygázgránáttal zavartak meg ismeretlen tettesek vasárnapra virradóra egy leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösség számára szervezett összejövetelt Zágrábban - közölte az N1 horvát kereskedelmi csatorna. Az incidensben két ember megsérült.

Az eset egy fővárosi szórakozóhelyen történt hajnali négy órakor. A könnygázgránát felrobbanása nem okozott ugyan komolyabb sérülést, de pánikhelyzet alakult ki, és a menekülő emberek közül többen könnyebben megsebesültek. Két ember szerzett súlyosabb sérüléseket, miután ablakot törtek, hogy levegőhöz jussanak. Az üvegszilánkok sebesítették meg őket. A rendőrség nyomozást indított, és vizsgálja a történtek részleteit. A melegszervezetek mellett a kormány is elítélte az incidenst. "A horvát kormány a leghatározottabban elítéli a gyűlöletbeszéd és az erőszak minden formáját, a faji, vallási és nemi alapon való megkülönböztetést, továbbá folytatja a küzdelmet az egyenlőségért, az emberi méltóságért és minden állampolgár biztonságáért" - olvasható a kormányhivatal vasárnapi közleményében, amely szerint a kabinet elvárja azt is, hogy az illetékesek mielőbb fogják el a tetteseket és vonják felelősségre őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.