Közélet

FM: óvakodni kell az illegális tűzifa árusoktól

FM: óvakodni kell az illegális tűzifa árusoktól

2017. február 7., kedd
FM: óvakodni kell az illegális tűzifa árusoktól
fejsze_favagas_tuzifa

Illegális tűzifa árusok megjelenésére figyelmeztet a Földművelésügyi Minisztérium (FM), a szaktárca keddi közleménye szerint az elmúlt hetekben több panasz érkezett amiatt, hogy csalók állami erdészeti társaság nevére hivatkozással igyekeztek visszaéléseket elkövetni.

A tájékoztatás szerint a hideg időjárás miatt megnövekedett tűzifa keresletet kihasználva megjelentek - főként a nagyobb városok környékén - olyan illegális kereskedők, akik a megszokottnál kedvezményesebb feltételek mellett árulnak tűzifát. Ezekben az esetekben azonban megtörténhet, hogy vásárlás után kiderül, a tűzifa az ígérthez képest gyengébb minőségű, vagy az "eladó" a vételár előre fizetését kéri vevőtől, majd nem szállít. A minisztérium felhívja az érintettek figyelmét, hogy kellő körültekintéssel, megbízható - általuk ismert - helyről vásároljanak tűzifát, és minden esetben csak számla ellenében fizessenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.