Közélet

Divatbemutatót tartanak a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány javára

Divatbemutatót tartanak a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány javára

2017. február 21., kedd
Divatbemutatót tartanak a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány javára
Peti1

A „Csinosan a jó célért” elnevezésű rendezvény 2016-os sikerén felbátorodva, immár második alkalommal fognak össze a Katolikus Ház fiatal önkéntesei, hogy egy jótékonysági est keretében felhívják a figyelmet a társadalom hátrányos helyzetű és beteg tagjaira.

Ezúttal a Zenével a Rákos Gyermekért Alapítvánnyal közösen rendeznek egy programot, amelyen a fiatalok saját tervezésű- és készítésű kollekcióját mutatják be. A divatbemutatót az alapító gyógyulófélben lévő és egészséges tanítványainak gitár produkciója valamint flamenco tánc színesíti. A II. Csinosan a jó célért divatbemutatót máricus 4-én, szombaton 18 órától rendezik meg a szegedi Katolikus Házban. A belépés díjtalan, ám a szervezők kérik, hogy a közönség új, csomagolt játékkal támogassa az alapítvány. Örülnek a pénzadománynak is, amelyből az alapítvány gitárt és egyéb hangszereket vásárol, amelyen a kis beteget tanulhatnak, játszhatnak.

Egy pár szóban a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítványról

Az alapítvány munkatársai főként a szegedi Gyermekklinika Onkológiai osztályán fekvő, daganatos fiataloknak segítenek a betegség feldolgozásában, a fájdalmak enyhítésében.

Seres Antal

alapító, zeneterápiás gitárórákkal segít a gyermekeknek a kemoterápiás kezelések elviselésében. Az alapítványtól ugyanis minden beteg gyermek kap egy hangszert, és a zenepedagógus vezetésével közösen játszanak, gitároznak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a zene ereje példátlan volt a gyermekek körében, amely még az alapítvány munkatársait is meglepte. Az intenzív osztályra került, utolsó stádiumban lévő gyermekek sokszor külön kérték, hogy Seres Antal gitározzon nekik és énekeljenek együtt. Az alapítvány munkatársai a kezelések után sem engedik el a gyermekek kezét, hanem zenei táborokban, hétvégi zenei foglalkozásokon tovább fejleszthetik tudásukat, zenei ismereteiket. A gyógyulófélben lévő fiatalok pedig örömmel „kapaszkodnak” az alapítvány önkénteseibe, akik segítenek egy álom megvalósulásában: a kórházi kezelésen átesett gyermekek egy örömzenélésre színpadra léphetnek Seres Antallal és egészséges diákjaival. Egy ilyen alkalom életre szóló élményt jelent a súlyos betegségből felépült fiataloknak, ennek is köszönhetően a lelki egészségük is hamarabb helyreáll valamint lelki békére lelhetnek a sok szenvedés közepette!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.