Közélet

A KDNP a szegediek érdekében módosítaná a városi költségvetést

A KDNP a szegediek érdekében módosítaná a városi költségvetést

2017. február 9., csütörtök
A KDNP a szegediek érdekében módosítaná a városi költségvetést
kdnp_sajttaj02_gs

"A szegedi KDNP-frakció minden olyan intézkedést támogat, mely Szeged érdekében történik. Nem tudjuk viszont támogatni az ezzel ellentétes döntéseket. Így nem szavazhatjuk meg a képviselők tiszteletdíjának emelését, miként az önkormányzati cégvezetők újabb, teljesen indokolatlan béremelését sem" - közölte a Kereszténydemokrata Néppárt szegedi közgyűlési képviselőcsoportja.

A KDNP nyilatkozatában úgy fogalmaz, fontosnak ítélik ugyanakkor a közösségi célok támogatását, ezt szolgálja költségvetési módosító csomagjuk. A másfél évtized után – érthetetlen okokból - megszüntetett egyházi keretet a

Haág Zalán

frakcióvezető és

Hüvös László

önkormányzati képviselő által jegyzett előterjesztés 50 millió forintos összeggel állítaná helyre. " Ez a keret korábban közösségi házak nyílászáróinak cseréjét, temetői járda vagy épp templomi orgona rekonstrukcióját - tehát a szegediek érdekeit – szolgálta. De javasoljuk a kulturális keret 10 millió, az idegenforgalmi keret 6 millió, az ifjúsági keret 6 millió, valamint a közlekedésbiztonsági keret 19,7 millió forintra emelését. Javaslatunk szerint 15 millió forintot fordítanánk a polgárőrszervezetek munkájának támogatására, 12 milliót pedig a kiskerti útkeretre. Költségvetési módosító indítványunk forrásául többek között a városi propagandakiadványokra jutó összegek és a reprezentációs kiadások mértékének csökkentése szolgálna. Bár módosító javaslatunk a költségvetési tételek csekély mértékű átrendezésével járna, mégis jelentős segítséget jelentene szegedi közösségi célok megvalósítása terén. Ezért kérjük a közgyűlés valamennyi frakcióját, illetve képviselőjét, szavazatukkal támogassák indítványunkat!" - írják a kereszténydemokraták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.