Közélet

Veronai baleset - Szijjártó: pénteken hozhatják haza a holttesteket

Veronai baleset - Szijjártó: pénteken hozhatják haza a holttesteket

2017. január 30., hétfő
Veronai baleset - Szijjártó: pénteken hozhatják haza a holttesteket

Előreláthatólag pénteken hozhatják haza a veronai buszbaleset áldozatainak holttestét - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az M1 aktuális csatorna esti híradójában.

A tárcavezető elmondta: az illetékes olasz ügyész kedden küldi ki az áldozatok eltemetésére vonatkozó engedélyeket annak az önkormányzatnak, amelyhez a balesetben érintett autópálya szakasz is tartozik. A dokumentumok alapján állítja ki az önkormányzat a halotti anyakönyvi kivonatokat, ami alapján engedélyezik a holttestek kiadását és elszállítását. A szükséges dokumentumok elkészülte után, lehet, hogy már csütörtökön, de inkább pénteken szállíthatják haza a holttesteket. A miniszter elmondta azt is, a holttestek és a válságos állapotban lévő sérültek azonosítása befejeződött, és a külügyminisztérium munkatársai elkezdték felvenni a kapcsolatot a hozzátartozókkal; információi szerint az érintettek felével már tudtak beszélni. "Mindenesetre a telefonálást ma este addig nem hagyjuk abba, amíg minden hozzátartozóval nem tudtuk közölni az azonosítás eredményét" - fűzte hozzá. Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.