Közélet

Színpompás bált rendezett a Tisza Szállóban az RC Szeged - Tisza + FOTÓK

Színpompás bált rendezett a Tisza Szállóban az RC Szeged - Tisza + FOTÓK

2017. január 29., vasárnap
Színpompás bált rendezett a Tisza Szállóban az RC Szeged - Tisza + FOTÓK
jotekonysagi_jelmezbal46_gs

A tehetséges, pályakezdő fiatal művészeket segíti X. Jubileumi Jótékonysági Farsangi Báljának bevételével a Rotary Club Szeged - Tisza.

"Ezen az estén önök is mind rotarysták, akik a tombolaszelvények megvételével, a kiállított tárgyak megvásárlásával mind jótékonykodhatnak, nemes célokat szolgálhatnak" - ezekkel a szavakkal köszöntötte a Rotary Club Szeged - Tisza X. Jubileumi Jótékonysági Farsangi Báljának résztvevőit

Fehér Éva

soros elnök. A Tisza Szállóban tartott szombati színpompás rendezvény teljes bevételével a tehetséges, pályakezdő művész fiatalok karrierjének kibontakoztatását segíti a klub. A bálozók gyönyörű környezetben adózhattak a művészeti és kulináris élvezeteknek, illetve beszélgethettek, köthettek ismeretségeket. Fehér Éva felidézte a rotary jószolgálati mozgalom 1905-ös alapítását, 20. század eleji kezdeteit, kibontakozását, a háború megpróbáltatásait, majd az újraindulást. Mint mondta, Szegeden az 1920-as évek végén jelent meg a rotary, majd több évtizednyi kényszerszünetet követően 1991-ben szerveződött újra. A rotary céljai - foglalta össze - mind a mai napig a klubszolgálat, ami építi a barátságot, másrészt a szakmai szolgálat vagy hivatásszolgálat, amely kötelez a feddhetetlen szakmai életre, aztán a közösségi szolgálat, a rászorultak, az elesettek és hátrányos helyzetűek megsegítése, valamint a nemzetközi szolgálat, ami által toleranciára törekednek, és békítő, békemegtartó munkát végeznek a nemzetek között, segítik azok együttműködését. A mozgalom a különböző szakmák és foglalkozási ágak legjelesebb képviselőit egyesíti. A rotary ma a világ 159 országában több mint 29 ezer klubjával, mintegy 1,3 millió klubtaggal van jelen, és nyelvek tucatjait, politikai és társadalmi szerkezeteket, szokásokat, vallásokat és hagyományokat fog át. A klubok mindegyike azonos stílusban tevékenykedik az Egységes Rotary Club Alkotmány alapján, melyet eredetileg 1922-ben hagytak jóvá. A szombati bált a szegedi Tömörkény István Gimnázium tanulói nyitották meg palotás táncukkal, mely fergeteges sikert aratott. Az est házigazdájaként

Gömöri Krisztián

, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze szórakoztatta a közönséget, fellépett a Docpiano Band és

Szandi

is. A díszvendégek között volt mások mellett

Lukács János

rendőr dandártábornok, Csongrád megyei rendőrfőkapitány,

Pitó Enikő,

a Szegedi Tudományegyetem kutatás-fejlesztési és innovációs igazgatója,

Tóth Péter,

az SZTE Zenmeűvészeti Kar dékánja, tanszékvezető egyetemi tanár, zeneszerző,

Kovács Péter

egyetemi docens, az SZTE Gazdaságtudományi Kar általános dékánhelyettes és

Horváthné Szabó Éva,

a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium igazgatója. Az esten részt vettek a társszervezetek, az RC Szeged - Dóm, az RC Hódmezővásárhely, az RC Mórahalom, az RC Szabadka és a testvérklub, az RC Novi Sad (Újvidék) - Duna képviselői is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.