Közélet

MSZP: az áfamérséklés csak pár hétig csökkenti az árakat

MSZP: az áfamérséklés csak pár hétig csökkenti az árakat

2017. január 2., hétfő
MSZP: az áfamérséklés csak pár hétig csökkenti az árakat

Az MSZP szerint a Fidesz-kormány becsapja a vásárlókat, mivel az áfamérséklés csak pár hétig csökkenti az árakat, utána, mint a sertéshús esetében, újra drága lesz a baromfi, a tej és a tojás.

Az ellenzéki párt ezt arra reagálva közölte hétfőn az MTI-vel, hogy

Rétvári Bence

, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára, illetve

Dömötör Csaba

, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a 2017-es adócsökkentésekről, illetve a nyugdíjemelésről beszéltek sajtótájékoztatóikon. Az MSZP úgy látja, hiába magyarázkodik a két politikus, a Fidesz kormányzása alatt 50 százalékkal nőtt a dolgozói szegénység, Magyarország pedig Európa második legszegényebb országa lett. A szocialisták kormányra kerülésük esetére legalább nettó 100 ezer forintos minimálbér bevezetését és a munkaadókat terhelő járulékok csökkentését ígérik. Emellett visszaállítanák a korábbi nyugdíjszámítást, csökkentenék az energiahordozók árát és az alapvető élelmiszerek áfáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.