Közélet

Épületeit korszerűsíti a Csongrád Megyei Kormányhivatal + FOTÓK

Épületeit korszerűsíti a Csongrád Megyei Kormányhivatal + FOTÓK

2017. január 19., csütörtök
Épületeit korszerűsíti a Csongrád Megyei Kormányhivatal + FOTÓK
kozepuletek_epuletenergetikai_fejlesztese_sajttaj009kf

Tavaly szeptemberben pályázati forrásból megkezdődhetett a Csongrád Megyei Kormányhivatal nyolc épületének energetikai korszerűsítése, köztük Kisteleken, Szentesen, Csongrádon, Hódmezővásárhelyen és Szegeden. A projekt további ingatlanok bevonásával folytatódik, hogy az épületek ne csak külsőleg újuljanak meg, hanem energiatakarékosak is legyenek.

A Szeged Járási Hivatal Földhivatali Főosztálynak Kálvária sugárúti épületében ismertette

Juhász Tünde

megyei kormánymegbízott annak a KEHOP-pályázatnak az eredményeit, melyet épületeinek korszerűsítésére tavaly szeptemberben nyert el a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A Kisteleken, Szentesen, Csongrádon, Hódmezővásárhelyen és Szegeden megkezdődött beruházások egy épület kivételével 2016 decemberiéig befejeződtek, de a kormánymegbízott elmondása szerint nyár végéig további ingatlanok bevonásával folytatódnak. Összesen 15 épület nyílászáróit, fűtési és hűtési rendszerét korszerűsítik majd, cserélik a világítótesteket, valamint napelemes rendszert építenek ki. A Földhivatali Főosztály Kálvária sugárúti épülete bruttó 90 millióból újult meg, többek között kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési rendszert, cserélték a világítást, illetve felújították az ügyfélszolgálati teret is. Juhász Tünde elmondta, 3,5 millió forintos éves energetikai megtakarítást várnak a felújítástól. Ismertette, a Bécsi korúti Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály épületét 30 millióból, a szentesi Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság épületét 60 millióból, a Népegészségügyi Osztály ingatlanát pedig 23 millióból korszerűsítették. A hódmezővásárhelyi Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztályára ráfért már a felújítás, erre 120 millió forintot költöttek, s több mint 1 milliós megtakarításra számítanak évente. A kisteleki Járási hivatal Árpád úti, napelemmel felszerelt épületén többek között nyílászárókat cseréltek, összesen 62 millió forintért. A csongrádi Justh Gyula utcai ingatlant 68 millióért pedig egyebek mellett hőszigetelték és felújították a fűtési rendszert. Folyamatban van még a csongrádi Kis Tisza utcai kormányhivatali épületének felújítása, ez várhatóan hamarosan befejeződik. "A KEHOP-os projekt 15 épület energetikai felújítását célozta meg, hét épülettel végeztünk december végére. Amint az időjárás is engedi, további épületek felújítását kezdjük meg, a projektet a nyár közepére szeretnénk befejezni. A KEHOP-os pályázat végére 1,2 milliárd forinttal fogunk elszámolni, ennyit vesz igénybe mind a 15 épület felújítása. A felsorolt hét épületben végzett munka 562 millió forintba került" - zárta Juhász Tünde. Úgy folytatta, a röszkei Növény- és Talajvédelmi Osztály, a szegedi járáshoz tartozó Deák Ferenc utcai ingatlan, a Kereskedő közben található Nemzeti Közlekedési Hatóság épülete, a mindszenti kormányablak, az üllési okmányiroda, valamint a makói járáshoz tartozó ingatlanok energetikai korszerűsítésével számolnak a jövőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.