Közélet

Ékszerdobozzal gazdagodott Mórahalom + FOTÓK

Ékszerdobozzal gazdagodott Mórahalom + FOTÓK

2017. január 17., kedd
Ékszerdobozzal gazdagodott Mórahalom + FOTÓK
csarnokavato_morahalom41_gs

Kedden átadták a homokháti város sportcsarnokát: a Móradombi Sportcsarnok hét hónap alatt készült el, a létesítmény része a település megújuló sportinfrastruktúrájának. Az átadót követően a Mezőkövesd-Magyar juniorválogatott mérkőzéssel avatták fel a csarnokot.

Az 508 millió forintos összköltséggel bíró beruházásra a Magyar Kézilabda Szövetség az általa jóváhagyott TAO támogatásból 348 millió 292 ezer Ft anyagi forrást biztosított, Mórahalom város önkormányzata 152.600.000 Ft-ot, míg a Tisza Volán SC 7.653.000 Ft önerőt állt a költségeket tekintve. A májusi alapkőletételt követően gőzerővel elindultak a munkálatok, ennek eredményeképpen kedden este az ünnepélyes átadóra már csordultig megtelhetett a lelátó. Az új, mintegy 1900 négyzetméteres csarnok elsősorban a kézilabdát szolgálja, de más sportágakat is ki fog szolgálni a jövőben. Ahogy azt a megnyitó beszédében

Mocsai Lajos

, a Magyar Kézilabda Szövetség tiszteletbeli elnöke elmondta, a csarnokban végzett megfelelő fizikai aktivitás sokat segíthet a gyerekeknek abban, hogy az önmegvalósításban és az önbecsülésben sokat léphessenek előre, a kézilabda pedig rendkívül közel áll az emberekhez, így segítségével a fiatalok életmódja változhat meg.

Nógrádi Zoltán

, Mórahalom polgármestere úgy fogalmazott, a város életében egy ünnepi mérföldkőhöz érkeztek a keddi átadással. „Ez a település mindig is a szorgalmáról, munkaszeretetéről volt híres, valamint arról, hogy az éppen aktuálisan dolgozók igyekeznek megalapozni az újabb generációk életminőségét. Ezzel a beruházással a következő évek és évtizedek generációjának szeretnénk adózni” – mondta beszédében Nógrádi Zoltán, aki ezúton is megköszönte a Magyar Kézilabda Szövetség, valamint a Tisza Volán SC és a Continental cég munkáját és támogatását azt illetően, hogy megvalósulhatott a Móradombi Sportcsarnok. Úgy folytatta, a városi sportkoncepció következő részeként a csarnok szomszédságában hamarosan megvalósulhat majd az uszoda, valamint a judóban is szeretnének regionális sportközponttá válni. „Azt reméljük, hogy Mórahalom a tehetséges fiatalok összefogásával, a homokhátság valamennyi, magában tehetséget érző gyermek edzéslehetőségének biztosításával, az észak-vajdasági tehetségek összefogásával adózunk a magyar sportéletnek. Az utánpótlás révén pedig megalapozzuk a jövő versenysportját, amivel büszkeséget adnak majd Magyarországnak” – jelentette ki a település első embere.

Kővári Árpád

, a Tisza Volán SC elnöke kifejtette, az ötvenhatodik évébe lépő klub a kezdetek óta arról álmodozott, hogy legyen egy olyan csarnoka, ahol az utánpótlás versenyeztetését magas szinten tudja elvégezni, ez pedig most megadatott számukra. Egyúttal büszkék is, mert a Magyar Kézilabda Szövetség bizalmat adott a beruházást illetően, illetve a Continental is méltónak találta a klubot arra, hogy megvalósítsa ezt a beruházást, így az önrész mintegy 70%-át biztosította a szegedi klub számára, valamint Mórahalom város önkormányzata is partnerként fogadta a Tisza Volánt. „Ilyen rövid időn belüli megvalósítás igen ritka, ez csak egy nagyon jó együttműködés keretein belül lehetséges” – mondta a klub elnöke, aki köszönetet mondott minden partnernek, akik részt vettek a beruházás megvalósításában.

Nemesi Pál

, a kivitelező FERROÉP Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, a látvány- és kiviteli tervek szerint valósult meg a csarnok, így Mórahalom egy 21. századi műszaki színvonalú épülettel lett gazdagabb. „Kívánom, hogy az utánpótlás tekintetében bukkanjanak olyan tehetséges kézilabdázókra, akik majd a mi hírnevünket fogják öregbíteni” – mondta el köszönetnyilvánítása mellett a kivitelező vezérigazgatója. Az átadó ünnepségen, amelyen részt vett

B. Nagy László

, a térség országgyűlési képviselője, valamint

Kakas Béla

, a Csongrád megyei közgyűlés elnöke is, köszöntötték azokat a városban dolgozó pedagógusokat, akik hosszú évtizedek óta szolgálják a várost, majd a nemzeti színű szalagok átvágását követően a sportolók is birtokba vehették a létesítményt: az első meccset a Mezőkövesdi KC és a magyar junior válogatott játszotta, amelyet végül előbbi nyert meg 29-28-ra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.