Közélet

Romlott a szegedi levegő minősége

Romlott a szegedi levegő minősége

2016. december 5., hétfő
Romlott a szegedi levegő minősége
legszennyezes_mero_allomas03_gs

A vasárnap a mérőállomással megfigyelt települések közül több városban, köztük Szegeden is romlott a levegőminőség az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közlése szerint.

Budapesten, Vácon, Debrecenben, Oszláron, Salgótarjánban, Egerben és Szegeden az egészségügyi határértéket meghaladó kisméretű részecske (PM10) koncentráció miatt, kifogásolt levegő-egészségügyi helyzet alakult ki. Kazincbarcikán és Miskolcon a tájékoztatási küszöböt meghaladó PM10 szennyezettség miatt egészségtelen volt a levegőminőség. Sajószentpéteren a kisméretű részecske szennyezettség átlépte a riasztási küszöböt, ezért veszélyes minősítést kapott a levegő-egészségügyi helyzet. Az érintett településeken az érzékeny lakosságcsoportoknál légzőszervi tünetek jelentkezhettek (köhögés, nehezebb légzés), a betegek panaszai súlyosbodhattak. A fenti településeken élők figyelmébe ajánljuk egészségi tanácsainkat: lehetőleg ne tartózkodjanak hosszú ideig a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék. Mivel a meteorológiai előrejelzés szerint a mai napon is csapadékmentes időjárás lesz, így a levegőminőség javulása rövid távon nem várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.