Közélet

Bencsik András Szegeden: a baloldalt és a Jobbikot a kormány megbuktatásának szándéka köti össze

Bencsik András Szegeden: a baloldalt és a Jobbikot a kormány megbuktatásának szándéka köti össze

2016. december 21., szerda
Bencsik András Szegeden: a baloldalt és a Jobbikot a kormány megbuktatásának szándéka köti össze
cof001kf

Az újságíró szerint a választók becsapása, ha a jobboldali párt a baloldallal működik együtt, s nem szavazza meg az alkotmánymódosítást.

„Járjuk az országot a Civil Összefogás Fórum (CÖF) tagjaival, hogy felhívjuk a figyelmet arra ezzel a plakáttal, hogy nemcsak nevetséges, hanem természetellenes kapcsolat az, hogy a szélsőbal és a szélsőjobb stratégiai szövetséget alkot egy konkrét ügyben” – mondta el

Bencsik András

, a Demokrata főszerkesztője, a CÖF tagja szegedi sajtótájékoztatóján. Az újságíró arra utalt, hogy a baloldali pártok mellett a Jobbik országgyűlési képviselői

sem szavazták meg az alkotmánymódosítást

november 8-án. Azt gondolja, elengedhetetlen lett volna az alaptörvény megváltoztatása, s erre fel kell hívnia a figyelmet a berlini támadás utáni napokban. „Veszélyes átlépni a választók akaratán. Mondhatja azt a Jobbik, hogy a párt magyarsága fontos, de nem élt azzal a lehetőséggel, amikor ezt bizonyíthatta volna. Fontosabb volt a vágy, hogy a jelenlegi hatalmat kilökje csak azért, hogy a helyére léphessen” – fogalmazta meg véleményét a kialakult helyzettel kapcsolatban Bencsik András. Szerinte ezzel becsapják ezek a pártok a választóikat, mert ők egy jobboldali, baloldali, vagy liberális pártra szavaztak, amely a hasonló nézeteket valló szervezetekkel működik együtt, vagy köt koalíciót. Ez alól szerinte csak egy háborús, vagy katasztrófahelyzet jelenthet kivételt, amikor nagykoalíció jön létre ennek kezelésére. Példaként említette Németországot, ahol hosszú ideje egy jobb- és baloldali pártokból álló nagykoalíció irányítja az országot. „Ennek meg is lett a következménye. Gyakorlatilag elszakadt a német lakosság akarata a német politika akaratától” – vélekedett. Itthon „technikai nagykoalícióról” beszélt a bal- és jobboldali ellenzék között, ami véleménye szerint a szentendrei időközi választáson már működik, ahol az inkább baloldalhoz köthető civil jelölt ellen a Jobbik nem indít aspiránst.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.