Közélet

Átadták a zenészhallgatók adományaikat a Karitáció Alapítványnak

Átadták a zenészhallgatók adományaikat a Karitáció Alapítványnak

2016. december 13., kedd
Átadták a zenészhallgatók adományaikat a Karitáció Alapítványnak
bohocdoktorok_adomany003kf

A bohócdoktoroknak gyűjtöttek a szegedi egyetemisták játékokat. A vártnál is több adományt hoztak be nekik, így még karácsony után is kaphatnak belőle a szociális otthonok lakói és a kórházak kis betegei.

Több száz plüssállatot, gyerekkönyvet, játékautót, készségfejlesztő játékot, kirakót gyűjtöttek össze a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának hallgatói. A kezdeményezésről

korábban lapunk

is beszámolt, az egyetemisták még koncertet is szerveztek azért, hogy minél több adomány összegyűljön a Karitáció Alapítványnak.

Garamvölgyi Judit

, az alapítvány elnöke elmondta, a gyógyító bohócdoktorok fogják eljuttatni a játékokat a beteg kisgyermekeknek, hogy a vidám percek mellett egy kis ajándékkal is megörvendeztethessék azokat, akik az ünnepet a kórházban, klinikán töltik, vagy éppen valamely szociális intézményben élnek. A vártnál nagyobb siker miatt úgy számolnak, hogy bőven marad jövő évre is játék, nem tudják mindet kiosztani karácsonykor. „Úgy érezzük, hogy a célját elérte ez a gyűjtés. Sokkal kevesebbre számítottunk, ez egy kétszáz fős karhoz képest rengeteg ajándék” – mondta

Czifra Dániel

, a kar hallgatói önkormányzatának vezetője a nyolc zsák játék mellett állva. Nagyon örültek annak, hogy más egyetemi karok hallgatói is hoztak be ajándékokat, sőt olyanok is csatlakoztak hozzájuk, akiknek nincs kapcsolata az SZTE-vel, mégis vittek adományt a koncertre, vagy csak egyszerűen elhelyezték a plüssállatokat a porta melletti dobozban. Azt ígérték az egyetemisták, hogy jövőre is fognak gyűjteni adományokat, mert „ezt nem szabad abbahagyni”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.