Közélet

Adventkor a csodaszarvas a legnépszerűbb szelfipont Szegeden

Adventkor a csodaszarvas a legnépszerűbb szelfipont Szegeden

2016. december 15., csütörtök
Adventkor a csodaszarvas a legnépszerűbb szelfipont Szegeden
karacsonyi_fenyek12_gs

Az adventi időszakban Szegeden az utcákat és hidakat több kilométernyi fényfüzér díszíti, idén is új elemekkel bővült az ünnepi díszkivilágítás, de a legnépszerűbb továbbra is a Dugonics téren pompázó csodaszarvas, mely a napfény városának szelfipontjává vált.

Három éve töretlen népszerűségnek örvend a Dugonics téri

csodaszarvas

, melynek külön érdekessége, hogy 2013-ban a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. először kérte ki a szegedi lakosok véleményét a város négy fő közterületének ünnepi díszítéséről, a beérkezett szavazatok alapján pedig a csodaszarvas lett a győztes.

A környezetgazdák közösségi oldalán lehetett voksolni

, és mára Szeged ünnepi nevezetességei közé tartozik, mely hozzájárul a város hírnevének öregbítéséhez és az adventi turizmus fellendítéséhez is.

Makrai László

, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft ügyvezetője az adventi előkészületekkor portálunknak elmondta, a kollégái a nyár vége óta készülnek a díszkivilágítás beüzemelésére, több tíz kilométernyi fényfüzér átvilágítását kellett elvégezniük. Arra is felhívta a figyelmet az ügyvezető, hogy új díszeket is megcsodálhatunk esténként, melyek a megszokott dekorációs helyeket ékesítik, így például a Tisza Lajos körúton a fasorra 340 darabos, 3 színű, arany, ezüst, vörös díszítőkompozíciót szereltek fel. A városháza homlokzatát új fényfüggönyök ékesítik, a Belvárosi hídon az ívek közti haránt áthidaló sort is feldíszítették, a Dugonics téren pedig egyedi, fákra szerelt díszek pompáznak. A legnépszerűbb ünnepi díszítő elem a városban kétség kívül továbbra is a fényszarvas, amelyet idén biztonsági elemekkel is kiegészítettek, mert tavaly felmásztak rá és közben megrongálták. A szarvasnál készített fotókkal már el is lepték a közösségi oldalakat, várhatóan az adventi időszak lezárultáig több ezer fotón fog pompázni a szegedi advent ikonikussá vált dísze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.