Közélet

A GEMMA támogatásáért ragadnak fakanalat a vízipólósok vasárnap

A GEMMA támogatásáért ragadnak fakanalat a vízipólósok vasárnap

2016. december 3., szombat
A GEMMA támogatásáért ragadnak fakanalat a vízipólósok vasárnap
contitech_kupagyoztes

Másodízben hirdette meg a sportcsapatok jótékonysági főzését az Anyám Tyúkjai, december negyedikén, bronzvasárnapon a ContiTech Szeged Diapolo férfi vízilabda csapata fog főzni, méghozzá kecskepörköltet.

Tavaly a Szent-Györgyi Albert téri adventi vásárban már tartottak kimondottan sportcsapatok részvételével jótékonysági főzéseket, akkor a vízipólósok és a tekések kapcsolódtak az Anyám Tyúkjai felhívásához, idén azonban hat csapat segít ily módon alapítványoknak, rászorulóknak – tudtuk meg

Veres Orsolya

tulajdonostól. „Ilyenkor, karácsony környékén adakozóbbak az emberek, szerintem fontos, hogy mindenki a saját lehetőségeihez mérten támogasson elesetteket vagy éppen alapítványokat, mi azzal tudunk hozzájárulni, hogy jótékonysági főzést hirdetünk, amihez biztosítunk mindent. Úgy gondolom, ez a jótékonysági főzősorozat is hozzájárul ahhoz, hogy az emberek lélekben is felkészüljenek az ünnepre” – fogalmazott. A Széchenyi téri étterem teraszán december 4-én 11 órától várják az jótékonykodni vágyókat, akik szívesen megkóstolnák a ContiTech Szeged Diapolo férfi vízilabda csapat főztjét, illetve a sportolókkal beszélgetnének, netán fotózkodnának. Kérdésünkre Veres Orsolya elmondta, konyhakészen kapják a sportolók az alapanyagokat, és szükség esetén szakács is segít nekik, de az eddigi tapasztalatok szerint minden sortcsapatban vannak, akik tudnak főzni. Azt, hogy kiket támogathatunk az ételek megvásárlásával, minden csapat egyénileg dönti el, a vízipólósok a súlyosan, halmozottan sérült gyermekek ellátását végző GEMMA fejlesztő iskolát választották, akik

tavaly költözhettek új telephelyre

. Egy ötvenliteres bográcsban készül ezúttal is az étel, ebből a csapat is eszik, a többit pedig meg lehet vásárolni. Nincs meghatározva minimum ár, hogy mennyi pénzt várnak, mindenki a saját lehetőségeihez mérten támogathatja a kiválasztott szervezetet. Tavaly volt, aki 300 forintot tudott erre szánni, de akadt olyan magánszemély is, aki több tízezer forintért ebédelt meg. A sportcsapatok jótékonysági főzését a PC Trade Szeged KKSE nyitotta, december 4-én a ContiTech Szeged Diapolo sportolói ragadnak fakanalat, 10-én a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem, egy nappal később a ContiTech FKSE Algyő és Pick Szeged szurkolók. December 17-én a Naturtex-SZTE-Szedeák játékosai főznek, míg 18-án az Alabárdos Szegedi TE tagjainak főztjén keresztül lehet majd támogatni egy-egy jó ügyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.