Közélet

350 gyereknek adtak ajándékot Szegeden + FOTÓK

350 gyereknek adtak ajándékot Szegeden + FOTÓK

2016. december 22., csütörtök
350 gyereknek adtak ajándékot Szegeden + FOTÓK
varoshazi_karacsony001kf

24. alkalommal tartottak karácsonyi ünnepséget a városházán. Az ajándékcsomagban gyümölcs, csokoládé, szaloncukor, könyv és mozijegy is volt.

Már tegnap összeállították azokat az ajándékcsomagokat, amelyet ma vehettek át a rászoruló szegedi gyerekek a városháza dísztermében. Lippai Pál polgármestersége óta, 1993-től kezdve hagyomány, hogy karácsony alkalmával az iskolák, a nevelőotthonok és a Vöröskereszt aktivistái által javasolt gyermekeknek ajándékcsomagot adnak át. Tavaly 300, idén 350 fő kapott csomagot, amelyben gyümölcs, csokoládé, szaloncukor, könyv és mozijegy is megtalálható volt, összeállításonként ötezer forint értékben. A kezdeményezést az önkormányzat mellett a Vöröskereszt helyi szervezete, a Petőfi Sándor Művelődési Ház, a Délmagyarországi Gyermek-és Ifjúsági Alapítvány, Tatradol Travel Utazási Iroda támogatja. A meghívottakat ünnepi műsor köszöntötte, verssel a Dózsa György Általános Iskola tanulói, betlehemes játékkal a Rókusi Általános Iskola diákjai, zenével a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusainak tanítványai szereztek örömöt társaiknak. A gyermeket

Kozma József

(MSZP), a kulturális bizottság elnöke, illetve

Joób Márton

(MSZP), a szociális bizottság vezetője köszöntötte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.