Közélet

Sertésáldozatot mutattak be Klebelsbergtelepen + FOTÓK

Sertésáldozatot mutattak be Klebelsbergtelepen + FOTÓK

2016. november 29., kedd
Sertésáldozatot mutattak be Klebelsbergtelepen + FOTÓK
diszno_nap_klebelsberg_telep33_gs

A válogatott disznóságokból ezúttal a helyi közösség falatozott, és a rászorulókat segítették advent előestéjén. Csaknem 700 kilót nyomott a két röfi, akik az alapanyagot biztosították.

Immár negyedik alkalommal tartottak jótékonysági disznóvágást Szeged-Klebelsbergtelepen. Az idei rendezvény

az előző alkalmakhoz hasonlóan

ugyancsak nagy sikert aratott, egyébiránt az advent első vasárnapja előtti napon, estén kiváló ráhangolódást jelentett a várakozásra, az ünnepi időszakra. A példamutató kezdeményezés lényege, hogy a helyiek 200 vacsorajegyet vásárolnak, ezért cserébe disznóvágási vacsorán és táncmulatságon vehetnek részt, ám a feldolgozott finomságok nagy része közben a rászorulók asztalára kerül. Ezúttal is klebelsbergi nagycsaládosok, egyedülálló idősek, nehéz anyagi körülmények között élők kaptak, kapnak jelentős mennyiségű színhúst, hurka-kolbászt és egyéb disznóságokat. Két, egyaránt jóval 300 kiló feletti sertés áldozta egyébiránt az életét a közösségért. Mindenképpen hozzátartozik a krónikához, hogy a jótékonysági disznóvágás frontembere és főszervezője

Varga Oszkár,

a Klebelsbergtelepért Alapítvány vezetője, rajta kívül a Klebelsbergtelepi Polgári Kör Egyesület és több tucat helyi lakos szorgos munkáját dicséri az akció, ennyien segédkeztek a közel 700 kiló sertéshús feldolgozásában, a finomságok elkészítésében. Az eseményen részt vett

Nógrádi Tibor

önkormányzati képviselő is, aki lehetőségeihez mérten évről évre segíti a program megvalósulását. Mint portálunknak elmondta, büszke rá, hogy ezúttal is csodás emberek nagyszerű rendezvényén "ministrálhatott".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.