Közélet

Novák Katalin: a tehetséges gyermekek támogatása jó befektetés

Novák Katalin: a tehetséges gyermekek támogatása jó befektetés

2016. november 13., vasárnap
Novák Katalin: a tehetséges gyermekek támogatása jó befektetés
novak_katalin03_gs

Nagyon sokat invesztál a kormány a tehetséges gyermekekbe, ami jó befektetésnek számít - mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár elmondta, sok száz gyermeket értek már el a tehetséggondozó ösztöndíjakkal, amelyeknek új eleme, hogy a családokat is a középpontba helyezi. Erre azért is van szükség, mert egy tehetséges gyermek nevelése komoly áldozatokkal jár - mutatott rá. A Tehetségek Magyarországa programra 6,5 milliárd forint uniós forrás jut 2020-ig - mondta az emberi erőforrások minisztere a program nyitórendezvényén szombaton Budapesten.

Balog Zoltán

kiemelte, a magyar tehetségprogramok eddig 350 ezer fiatalt értek el, és 333 ezren döntöttek úgy tavaly, hogy személyi jövedelemadójuk egy százalékát felajánlják a nemzeti tehetségprogramra, ami 2,8 milliárd forintot jelent. Ismertetése szerint 2009-2016 között 280 felhívás keretében 8850 program valósult meg, a megítélt támogatások összege pedig ebben az időszakban 12 milliárd forint volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.