Közélet

Nógrádi: az ENSZ-tagországok többsége nem fogadó ország

Nógrádi: az ENSZ-tagországok többsége nem fogadó ország

2016. november 27., vasárnap
Nógrádi: az ENSZ-tagországok többsége nem fogadó ország
Illegális bevándorlás - Éhségsztrájkot folytató migránso

Az ENSZ-tagállamok döntő többsége nem fogadó, hanem kibocsátó állam a migráció szempontjából - reagált Nógrádi György biztonságpolitikai szekértő a világszervezet jövő januárban hivatalba lépő új főtitkárának szavaira vasárnap az M1 aktuális csatornán.

António Guterres

a menekültek befogadásának hatékonyabb elosztását szorgalmazta és szerinte nemcsak Európa jöhet szóba befogadóként, hanem Észak-Amerika, Latin-Amerika és Ausztrália is.

Nógrádi György

ezzel kapcsolatban megjegyezte, Guterres egy olyan szervezetnek lett az első embere, ahol a tagok többsége a migrációt támogatja. Eközben a világ vezető hatalmai továbbra sem engednek be menekülteket a területeikre, vagy szigorú feltételekhez kötik azt. Hozzátette, hogy Európa továbbra sem tud mit kezdeni a migránsokkal, akik alkalmatlanok arra, hogy helyt álljanak egy modern, technológiaközpontú világban. Tavaly 1-1,5 millió migráns érte el Németországot, ugyanakkor közülük csak nagyon kevesen vállaltak munkát - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.