Közélet

Jövő péntektől indulnak a Szegedi Karácsonyi Hetek

Jövő péntektől indulnak a Szegedi Karácsonyi Hetek

2016. november 16., szerda
Jövő péntektől indulnak a Szegedi Karácsonyi Hetek
karacsonyi_vasar_sajttaj001kf

November 25-étől december 24-ig tartanak a Szegedi Karácsonyi Hetek, ahogy azt már megszokhattuk, a tradicionális Széchenyi téri advent mellett a megújult Dóm téri kézművesvásár, és a Dugonics téri gasztro helyszín teszi teljessé az ünnepi heteket.

A szerdai sajtótájékoztatón

Németh István

, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője elmondta, a Szegedi Karácsonyi Heteket hivatalosan november 25-én, 16 óra 20 perckor nyitják meg, amikor is felgyúlnak a karácsonyi fények. Ezt követően a Széchenyi térről induló gólyalábas felvonulás a Dugonics tér-Árpád tér-Apáthy István utca vonalon jut el a másik helyszínre, a Dóm térre. Az előkészítő munkálatok már javában zajlanak a Széchenyi téren, ahol több mint félszázan árulják majd termékeiket, ezen a helyszínen a karácsonyi ajándékok dominálnak majd. A Dóm tér a kézműveseké lesz a főszerep, mind az ajándékok, mind a gasztronómiát tekintve, ahol 30 árus fog árulni, ismét lesz szalmalabirintus, a gyerekeknek pedig Mesés Kastélyt építenek, ahol

Csukás István

„életnagyságú” hősei várják a kicsiket. „Valljuk be őszintén, a karácsony a gyerekekről szól, ezért szeretnénk ezért a gyönyörű téren igazi szórakozást teremteni számukra” - fogalmazott Németh István, aki hozzátette, a gyerekek számára a Széchenyi tér is tartogat látni valót, az Angyalvárban Szeged nagy meséskönyvéből fognak meséket felolvasni, valamint karácsonyi díszek készítésére is lesz lehetőség, Szeged óriáskockái mellett, amelyet idénre bővítettek. A két főhelyszín mellett a Dugonics téren, azaz a nyugalom szigetén is várják az érdeklődőket: a csodaszarvason túl vendéglátó-blokkot állítanak fel.

Tóth Géza

, a Rádió 88 tulajdonos-ügyvezetője a Dóm téren felállított Szeretetkuckóról kifejtette, november 25-től indul az adománygyűjtés, amellyel az ünnepeket egészségügyi intézményben egyedül töltő emberek számára szeretnének segíteni a Szeged Első Lions Club, valamint a Magyar Vöröskereszt aktivistáinak közreműködésével. Mint arra

Sasvári Krisztin

a, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei igazgatója kitért, egy kisebb szatyornyi felajánlást várnak, elsősorban tartós élelmiszerrel, könyvvel, vagy egészségügyi eszközzel megtöltve, aktivistáik pedig folyamatosan ott lesznek az adománypontnál, és segítenek eljuttatni a felajánlásokat.

Bródy János

, a Szeged Lions klub elnöke úgy fogalmazott, reméli, hozzá tudnak tenni az esemény sikerességéhez, és igyekeznek megszépíteni a rászoruló emberek életét, elsősorban aktivisták segítségével tudnak hozzájárulni ehhez, de a klub tagjai is igyekeznek segíteni a rendezvényt.

Makrai László

, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft ügyvezetője úgy nyilatkozott, a kollégái a nyár vége óta végzik munkájukat a díszkivilágítással kapcsolatban, amely több tíz kilométernyi fényfüzér átvilágításával zajlik. Általában éjfél és hajnal három között tudják ezt a munkát végezni, így nem akadályozzák a forgalmat, amikor kosaras autókkal vizsgálják át az érintett szakaszokat. Hozzátette, minden évben készülnek meglepetéssel, így idén az Anna kút pergoláját díszítik fel egy fényhálóval, a másik újdonság pedig a Híd utca díszítése, a Posta és a hídfő közötti szakasz trolibusz-átkötéseit felhasználva tudják beépíteni és felfüggeszteni a fényfüzéreket. Jövő hét hétfőn, azaz november 21-én állítják a helyére a csodaszarvast a Dugonics térre, majd kedden Szeged karácsonyfáját is felállítják. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, bár a közlekedést akadályozza a munkafolyamat, de senki arcán nem látott még bosszúságot e miatt. Mint azt Makrai László

portálunknak elmondta

, a fények pénteki meggyújtásával lesz teljes a karácsonyi hangulat a városban. Tóth Géza úgy zárta, a szegedi gyerekeket arra kérik, hogy írják össze ez évi jó cselekedeteiket, valamint kívánságlistájukat, amelyet pénteken a Mikulás segítőjének átadhatnak, közülük pedig a szerencsések a Széchenyi téren találkozhatnak is a szegedi Mikulással. A Szegedi Karácsonyi Hetekre megújul és karácsonyi köntöst kap a Dugonics téri szelfi-pont is, így új, karácsonyi hangulatú fényképek készítésére is lesz lehetőség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.