Közélet

Jobbik: felesleges megtartani a letelepedési kötvényeket

Jobbik: felesleges megtartani a letelepedési kötvényeket

2016. november 5., szombat
Jobbik: felesleges megtartani a letelepedési kötvényeket

A Jobbik szerint a három nagy hitelminősítő felértékelése után Magyarországnak már teljesen felesleges akár egy napig is a piacinál négyszer drágább, de sok biztonsági kockázatot magában hordozó letelepedési kötvények megtartása.

Z. Kárpát Dániel

, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, a Moody's hitelminősítő pénteki döntésére reagálva az MTI-vel közölte, a parlament akár már hétfőn is szavazhatna a letelepedési kötvények kivezetéséről, így minden akadály elhárulhatna az alkotmánymódosítás elől, megvédve az országot "mind a gazdag, mind a szegény migránsoktól, mind Juncker (az Európai Bizottság elnöke), mind Rogán (a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter) betelepítéseitől". A Moody's Investors Service pénteken visszaemelte a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást. A Jobbik korábban a letelepedési kötvények megszüntetéséhez kötötte az alaptörvény hetedik módosítását, amelyet

Orbán Viktor

miniszterelnök kezdeményezett az idegen népesség Magyarországra telepítésének tiltásáért. Az előterjesztés elfogadásához valamennyi képviselő kétharmadának támogatására, vagyis legalább két ellenzéki szavazatra is szükség van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.