Közélet

Deutsch Tamás: a cél, hogy a digitális átalakulásban Európa élmezőnyébe tartozzon Magyarország

Deutsch Tamás: a cél, hogy a digitális átalakulásban Európa élmezőnyébe tartozzon Magyarország

2016. november 14., hétfő
Deutsch Tamás: a cél, hogy a digitális átalakulásban Európa élmezőnyébe tartozzon Magyarország
Deutsch Tamás

A kormány határozott célja, hogy a következő években az egész országot érintő digitális fejlesztéseknek köszönhetően Magyarország a digitális átalakulás versenyében Európa legsikeresebb, legjobb teljesítményre képes országai közé tartozzon - jelentette ki a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn Nyíregyházán.

Deutsch Tamás

a projekt helyi alprogramjának záró sajtótájékoztatóján elmondta, el kell érni, hogy a hálózati fejlettséget, a köznevelési-szakképzési-felnőttképzési rendszer, illetve a vállalati szektor digitális-gazdasági átalakulását tekintve Magyarország benne legyen az európai elitben. Ehhez már rendelkezésre áll a tudás, az együttműködés, valamint a szükséges hazai és uniós pénzügyi forrás is - hangsúlyozta. Hozzátette, az elmúlt években a piac jelentős mértékben fejleszt és beruház ebben a szektorban, így nincs pénzügyi akadálya a későbbi fejlesztések megvalósításának. A miniszterelnöki biztos kifejtette, a Digitális Jólét Program keretében indított beruházások "életteli fejlesztések", amelyeket például a nyíregyházi térségben diákok, tanárok, vállalkozók és önkormányzati alkalmazottak egyaránt tudnak használni. A program középpontjában a magyar emberek állnak, akiknek nagyon fontos, hogy a digitalizáció kézzel fogható legyen, és az életükben a gyarapodást és a sikert megalapozó hatásaival találkozzanak - fogalmazott Deutsch Tamás.

Kelemen Csaba

, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője emlékeztetett: a kabinet 2014-ben döntött úgy, hogy kísérleti digitális alprogramot indít Nyíregyházán és járásában, segítségével az elmúlt két évben jelentős beruházásokat hajtottak végre.

Christopher Mattheisen

, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta, a társaság a Digitális Nyíregyháza Alprogram keretében indított, több mint félmilliárd forint értékű hálózatfejlesztési programjában 8300 térségi háztartásban tette elérhetővé a szélessávú internetet, tavaly decembertől pedig az országban elsőként vált elérhetővé a 300 Mbps sebességű 4G+ mobilinternet-szolgáltatás. Átadták a jelzőrendszeres házi segítségnyújtó, városkártya- és kamerarendszert, gerinchálózatot fektettek le a kórházban, valamint elindították a digitális készségfejlesztési programot - tette hozzá. A vezérigazgató megjegyezte, 2017-től digitális mintaiskola-fejlesztés indul a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban, országosan pedig 44 járásban nyert el uniós forrást hálózatfejlesztésre a társaság.

Kovács Ferenc

, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere közölte, a Digitális Nyíregyháza Alprogram keretében 1550 laptopot és 480 tabletet osztottak ki a járásban lakóknak, emellett tizenhárom hátrányos helyzetű gyerekeket oktató iskola számára 830 notebookot vásároltak. A sajtótájékoztatót megelőzően digitális mintaórát tartottak az esemény helyszínéül szolgáló Móra Ferenc Általános Iskolában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.