Közélet

Célba ért a Rotary Club Szeged Dóm gumikacsaversenyének bevétele

Célba ért a Rotary Club Szeged Dóm gumikacsaversenyének bevétele

2016. november 30., szerda
Célba ért a Rotary Club Szeged Dóm gumikacsaversenyének bevétele
rotary_adomany_16-11-30

A társadalmi összefogással megvalósult "KÉSZ I. ROTARY Jótékonysági GumiKacsa Verseny" során befolyt pénzadományokból a Rotary Club Szeged Dóm 1,6 millió forint értékben vásárolt olyan műtéti és gyógyászati eszközöket az SZTE Gyermekklinika Gyermeksebészeti Osztálya részére, amelyek mind az osztályon dolgozó szakorvosok, mind a műtéti beavatkozáson átesett gyerkőcök életét megkönnyítik.

Idén első alkalommal, szeptember 3-án, Szegeden, a Tisza vizén több ezer gumikacsa szállt versenybe egy nemes cél érdekében. Ez pedig nem volt más, mint hogy e látványos és mulattató városi jótékonysági akció keretében összegyűjtött pénzadományokból a szervezők, a Rotary Club Szeged Dóm, az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika Gyermeksebészeti Osztályának eszközparkját továbbfejlesszék. "A jótékonysági akció megálmodása során klubunk az emberi érzelmekre építkezett: arra, hogy egy sárga játékkacsa kellemes érzést vált ki az emberekből, mosolyra fakaszt, avagy régi emlékeket hív elő. Arra számítottunk, hogy e érzelmi tölteten keresztül könnyebben rávehetőek az emberek arra, hogy egy nemes célt támogassanak" - közölte a szervezet. A projekt sikerét fémjelezte az, hogy 4300 gumikacsa versengett a Tisza vizén, amelyből 4000-et az adományozók úsztattak meg, további 300 pedig a szponzorok versenyzői voltak. A rendezvény előtti hetekben és annak során befolyt adományok összege kétmillió forint lett, amelyből 1,6 millió forinttal a Gyermekklinika Gyermeksebészeti Osztályának eszközpark modernizációját, négyszáz ezer forinttal pedig a temesvári Rotary klub ifjúsági szervezetét támogatják. Ez utóbbi szervezet kölcsönözte a szervezők számára a verseny lebonyolításához szükséges kacsákat és egyéb eszközöket. Szerdán átadták a gyermeksebészeti osztály részére az elmúlt két hónap során beszerzett műtéti és gyógyászati eszközöket, melyek beszerzése során figyelembe vették az osztály igényeit. "Három darab gyermekágyon felül 56 darab műtététek lebonyolításához szükséges eszközt és kiegészítőt vásároltunk" - olvasható a Rotary Club közleményében. Ezek között vannak endoszkópos eszközök, vágó és fúró szerszámok, csipeszek, ollók, érfogók, és számos más eszköz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.