Közélet

Az év végéig egyesül a Főgáz és az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató

Az év végéig egyesül a Főgáz és az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató

2016. november 3., csütörtök
Az év végéig egyesül a Főgáz és az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató

Év végétől valamennyi lakossági földgázfogyasztót a Főgáz szolgál ki, miután utolsó lépésként beolvadással egyesül december 30-án a Főgáz és a kizárólagos tulajdonában lévő ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató, a társaság általános jogutódja a Főgáz lesz.

Az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató részére adott csoportos beszedési megbízások kedvezményezettje is a Főgáz lesz, a fogyasztóknak nincs tennivalójuk, nem kell új megbízást adni. A Főgáz tavaly szeptember 29-én vásárolta meg a társaság többségi részvénycsomagját a GDF International S.A.-tól, majd annak kizárólagos tulajdonosa lett. A beolvadással a Főgáz saját tőkéje 44,279 milliárd forintra, míg mérlegfőösszege 93,037 milliárd forintra nő, ezzel a társaság gazdasági stabilitása tovább erősödik - áll a közleményben. Az év végén esedékes beolvadással lehetővé válik a lakossági földgázszolgáltatás hatékonyságának további javulása és a szolgáltatás minőségének további erősítése, hiszen így a Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Csongrád, illetve Békés megye egyetemes szolgáltatásban ellátott mintegy 750 ezer gázfogyasztója is a Főgázhoz kerül, amely ezzel már 3,4 millió ügyfél ellátásáról gondoskodik. Az ügyfelek a korábbiakkal egyezően továbbra is a megszokott helyeken és felületeken intézhetik ügyeiket. A Főgáz folyamatosan költséghatékony, minőségi szolgáltatások bevezetésén dolgozik, amelyek gyorsabbá, kényelmesebbé teszik az ügyintézést, ilyen szolgáltatás például a Főgáz ingyenes E-gázszámlája- írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.