Közélet

A koraszülöttek körül forgott a világ + FOTÓK

A koraszülöttek körül forgott a világ + FOTÓK

2016. november 16., szerda
A koraszülöttek körül forgott a világ + FOTÓK
ringato_foglalkozas009kf

Ma minden 10. baba koraszülöttként jön a világra. Erre hívták fel a figyelmet a Koraszülöttek Világnapja alkalmából Szegeden. A rendezvény holnap is folytatódik, így még nem késő csatlakozni.

„Ez az a nap, amikor a sok kicsi hősre és szüleikre gondolunk, nekik próbáljuk az energiát küldeni, hogy érezzék: nincsenek egyedül” – nyilatkozta lapunknak

Rádi Katalin

, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója, a rendezvény szervezője. 2012 óta ünneplik Magyarországon a Koraszülöttek Világnapját, Szeged három évvel ezelőtt csatlakozott a kezdeményezéshez. A Katolikus Házban lila sütemény (a szín jelképe a koraszülöttségnek), kiváló szakemberek, közös beszélgetés, éneklés várta a kicsiket, a szülőket és a szimpatizánsokat. Ma minden tizedik gyermek koraszülöttként jön világra, Rádi Katalin szerint „népbetegségről” beszélhetünk, ezért fel kell nyitni a társadalom szemét. Szeretnék megmutatni, hogy az intenzív osztályon eltöltött hosszú hónapok után is van élet, a kórházból haza fogják vinni gyermekeiket. Meghívtak minden érintett szülőt, de örömmel várják azokat is, akik csupán az érdeklődés és szimpátia miatt néznének be. Idén két napon keresztül ünneplik a koraszülötteket. Szerdán egy rendhagyó Ringató foglalkozást tartottak.

Vadai Henrietta Kodály

-módszerrel igyekszik erőt adni a szülőknek, minden héten bent van az intenzív osztályon. Ellátogattak a koraszülöttekkel foglalkozó orvosok, nővérek, akik találkoztak azokkal a szülőkkel, akiknek a gyermekeit megmentették. A szakemberek előadásokat is tartottak a helyes táplálkozásról. November 17-én az ország több pontján lila fénnyel világítanak meg épületeket, ez a hit, a remény és az empátia színe. Szegeden a Reök-palotát választották ki, énekhanggal csalogatják elő a lila színt 17 órától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.