Közélet

Újraválasztották Gulyás Tibort a HÖOK elnökévé

Újraválasztották Gulyás Tibort a HÖOK elnökévé

2016. október 15., szombat
Újraválasztották Gulyás Tibort a HÖOK elnökévé

Újraválasztották Gulyás Tibort a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája elnökévé a szervezet jubileumi tisztújító közgyűlésén.

Az elnök a tanácskozás szünetében az idén húszéves HÖOK elmúlt két esztendejéről kifejtette, a munka első szakasza önvizsgálatról szólt, etikai chartát, választási kódexet dolgoztak ki, módosították a rendezvényekkel kapcsolatos szabályzatokat. Sikerült kialakítani egy olyan szakmai támogató rendszert, amely segíteni tudja a hallgatói önkormányzatokat. Ezzel párhuzamosan - a megalapozott érdekvédelmi álláspont kialakítása érdekében - minden a hallgatók számára fontos területen felmérések készültek. Kutatás vizsgálta az egyetemisták bevételeinek és kiadásainak alakulását, átfogó felmérés a hallgatói szolgáltatásokat, a kollégiumi kapacitásokat - közölte

Gulyás Tibor

. A kormány készülő kollégium fejlesztési stratégiája is nagyban támaszkodik a HÖOK - a felmérések alapján elkészített - a kapacitások bővítésével, a szolgáltatások javításával kapcsolatos javaslataira - mondta az elnök, aki a Pécsi Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója. A nyitott kérdések között említette Gulyás Tibor a tanárképzés helyzetét, melyben a hallgatói érdekképviseletnek sok feladata van még. A HÖOK jubileumi közgyűlésén a szervezet tiszteletbeli elnökévé választották

Kiss Tamást

, a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetsége alapító elnökét, kifejezve ezzel tiszteletüket a hatvanéves hallgatói mozgalom létrehozói felé. A HÖOK tiszteletbeli tagjává választott hat külhoni hallgatói szervezetet, melyek egy-egy mandátumot is kaptak, így ha ugyan csak szimbolikus mértékben, de részeseivé váltak a magyar hallgatókat érintő döntéshozatali folyamatnak - közölte az elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.