Közélet

Megújult a 45-ös számú főút és a 451-es számú főút több szakasza

Megújult a 45-ös számú főút és a 451-es számú főút több szakasza

2016. október 13., csütörtök
Megújult a 45-ös számú főút és a 451-es számú főút több szakasza

69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újult, illetve újul meg. A felújítások miatt még több térség elérhetősége javult, csökkennek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítások elvégzésére megkötött szerződések alapján Csongrád megyét érintően a 45-ös számú Kunszentmárton – Szentes – Hódmezővásárhely másodrendű főút, a 451-es számú Kiskunfélegyháza – Csongrád – Szentes másodrendű főút térképen jelölt szakaszainak felújítására adta át a munkaterületet ütemezetten. A 45-ös számú főút több mint 13,6 kilométeres szakasza újult meg, továbbá a 451-es számú főút több mint 8 kilométer hosszan kapott új burkolatot. A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az autóbuszmegállók felújítása, az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörtént. A közlekedésbiztonság érdekében megújult a nyomvonalon található szentesi körforgalom. Több szakaszon burkolat prizmákat telepítettek, rázópadkák épültek, megújultak a jelzőtáblák és korlátok, a burkolatjelek tartós kivitelben készültek el. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. köszöni a lakosság megértését és türelmét az építés alatti forgalomkorlátozások során tapasztalt figyelmes közlekedésért

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.