Közélet

Meghatározták az elektronikus cigaretta forgalomba hozatalának díját

Meghatározták az elektronikus cigaretta forgalomba hozatalának díját

2016. október 4., kedd
Meghatározták az elektronikus cigaretta forgalomba hozatalának díját
dohanyzas_cigaretta

Elektronikus cigarettát november elejétől 475 000 forint igazgatási szolgáltatási díj megfizetésével lehet csak forgalomba hozni Magyarországon, a díjat márkanevenként, illetve hatáserősségenként kell megfizetni - tartalmazza az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) rendelete, amely a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg.

Az emberi erőforrások minisztere - a nemzetgazdasági miniszterrel egyetértésben - szabályozta az elektronikus cigaretta, az utántöltő flakon és a dohányzást imitáló elektronikus eszköz forgalomba hozatalának és az ezzel kapcsolatos változások bejelentésére vonatkozó igazgatási szolgáltatási díjakat. A díjat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek (OGYÉI) a Magyar Államkincstárnál vezetett számlájára kell befizetni. A díj az OGYÉI bevétele, amelyet nyilvántartásában elkülönítetten kezeli. A bejelentés visszavonása vagy elutasítása esetén a befizetett díjat az OGYÉI nem téríti vissza - tartalmazza a rendelet. A rendelet meghatározza az utántöltő flakon és a dohányzást imitáló elektronikus eszközök forgalomba hozatalával kapcsolatos bejelentések igazgatási szolgáltatási díjait is, ezek megegyeznek az elektronikus cigarettáéval. A forgalomba hozatallal kapcsolatos változás bejelentésekor márkanevenként és hatáserősségenként 306 000 forintot kell fizetni a különféle termékek után. A rendelet november elején lép hatályba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.