Közélet

Magyarország az OECD Fejlesztéstámogatási Bizottságának tagjává válhat

Magyarország az OECD Fejlesztéstámogatási Bizottságának tagjává válhat

2016. október 19., szerda
Magyarország az OECD Fejlesztéstámogatási Bizottságának tagjává válhat

Magyarország az OECD Fejlesztéstámogatási Bizottságának tagjává válhat - mondta Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára, miután a bizottság delegációjával tárgyalt szerdán Budapesten.

Hozzátette: Magyarország megpályázta a tagságot a DAC-ban, és az elmúlt két napban folytatott megbeszélések arra engednek következtetni, hogy december elején elnyerheti a tagságot.

Karen Jorgensen

, az OECD DAC delegációjának vezetője elmondta, örömmel vették, hogy Magyarország is csatlakozni kíván a szervezethez. A budapesti tárgyalásukon a magyar féllel áttekintették a csatlakozási feltételeknek való megfelelőséget. Fontos lenne, hogy Magyarország is tag legyen a szervezetben, mert erősen képviseli a fejlesztéspolitika ügyét, és ezt örömmel látnák a DAC-ban - mondta

Karen Jorgensen

.

Mikola István

kifejtette: Magyarország célul tűzte ki, hogy csatlakozik ahhoz a globális folyamathoz, amely a világ fejlesztéspolitikájának összehangolását tűzte ki célul, és hosszú távon az ENSZ fenntartható fejlődési célok programjának összehangolt megvalósításával foglalkozik. Hangsúlyozta: Magyarország számára az együttműködés azért lenne előnyös, mert bekapcsolódna a fenntartható fejlesztési célok megvalósításának globális folyamatába. A világon sok krízis helyzet van, ezek megoldása csak globális megközelítéssel lehetséges, azokat a forrásokat, tudástőkét, amit eddig is használt Magyarország, a jövőben hatékonyabban tudná érvényesíteni a nemzetközi együttműködés keretében. Az államtitkár utalt arra, hogy a fejlesztéskoordináló nagy szervezetnek, a DAC-nak a Visegrádi 4-ek közül egyedül Magyarország nem tagja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.