Közélet

Három hónapos kampányban népszerűsíti a mézet a méhészeti egyesület

Három hónapos kampányban népszerűsíti a mézet a méhészeti egyesület

2016. október 19., szerda
Három hónapos kampányban népszerűsíti a mézet a méhészeti egyesület

Három hónapos kampányban népszerűsíti a mézet az Országos Magyar Méhészeti Egyesület, a szervezet útmutatást is ad a fogyasztónak a jó minőségű magyar méz vásárlásához azzal, hogy az ellenőrzést vállaló méhészek zárszalaggal ellátott speciális üvegben hozhatják forgalomba terméküket.

Bross Péter

, az egyesület elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán elmondta, 9 évvel ezelőtt egy öblösüveggyárral közösen készítették el a speciális, dombornyomott mézesüveget, amelyet az a méhész használhat, amelyik a szerződésben vállalja, hogy bármikor ellenőrizhetik. Bross Péter közölte, az egyesületnek 13 500 méhész tagja van, a három hónapos mézfogyasztást népszerűsítő kampányukkal pedig azt szeretnék elérni, hogy a magyar mézfogyasztók magyar terméket vásároljanak, főleg hazai termelőtől. Hozzátette: Magyarországon az átlagos mézfogyasztás 70 deka évente, a kampányban nemcsak a közvetlen mézfogyasztásra ösztönöznek, hanem a termék széles körű felhasználási lehetőségeit is bemutatják. Bross Péter hangsúlyozta, a mézfogyasztás növelése érdekében az egyesület szeretné elérni, hogy a magyar szabályozás teremtse meg a mézből készült alkoholos italok előállításának lehetőségét is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.