Közélet

Előzetes letartóztatását indítványozták a katonára támadó szír férfinek

Előzetes letartóztatását indítványozták a katonára támadó szír férfinek

2016. október 16., vasárnap
Előzetes letartóztatását indítványozták a katonára támadó szír férfinek
biro_birosag_jogasz_ugyved

A Csongrád Megyei Főügyészség a mai napon indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szír férfinek az előzetes letartóztatását, aki a határzár mellett támadt egy ott szolgálatot teljesítő őrvezető nőre.

A gyanú szerint a férfi - akit egyébként Németországban az eddigi adatok szerint menekültként vettek nyilvántartásba - a magyar- szerb határon felállított kerítésen keresztül átjutva kívánta elhagyni Magyarország terültét Szerbia irányába Röszke külterületén október 13. napján este hét óra körüli időben, azért, hogy Törökországba jusson. A férfi mozgását észlelte az E492 számú határjel térségében 3 társával szolgálatot teljesítő őrvezető nő, aki egy kicsit eltávolodott társaitól. Ekkor a gyanúsított egy közel egy méteres, kihegyezett akáckaróval azt a feje fölé emelve rátámadt a sértettre, mintegy 15 méter távolságból felé sietve. A gyanúsított magatartását észlelték a sértett katona társai is, akiknek mintegy egy méter távolságra a sértettől sikerült megállítaniuk a szír férfit és így megakadályozták a támadás befejezését. A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta az előzetes letartóztatás 1 hónapra történő elrendelését. Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.