Közélet

Elkészült Csongrád megye defibrillátor térképe

Elkészült Csongrád megye defibrillátor térképe

2016. október 10., hétfő
Elkészült Csongrád megye defibrillátor térképe
20161010_170438

A Csongrád Megyei Kormányhivatal az SZTE Sürgősségi Betegellátó Osztályával együttműködésben elkészítette és közzétette Csongrád megye félautomata defibrillátor berendezéseinek térképét. A felhívásban megadott e-mail címre összesen 70 készüléket regisztráltak, most ezeket jelenítették meg – köztük ott van természetesen a Kormányhivatal Rákóczi téri épületében található berendezés is.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal honlapján közzétett

térkép

lehetővé teszi bárki számára a gyors tájékozódást, hogy a közelben mely intézményben, hivatalban, sportlétesítményben, bevásárló központban van felszerelve ilyen életmentő berendezés. A kórházon kívüli újraélesztésben jól alkalmazhatóak a félautomata defibrillátorok, melyeket nem csak orvosok, hanem laikusok is eredményesen használhatnak, így speciális ismeretek nélkül is lényegesen növelhető a sikeres újraélesztések száma. Ezt szolgálja majd az SZTE SBO felajánlása is, amellyel a készülékeket regisztráló üzemeltetőket keresi meg a közeljövőben: a szervezet a legújabb újraélesztési vezérfonalak szerinti továbbképzés lehetőségét biztosítja számukra. A szervezők ezúton is köszönik a készülékek regisztrációját azoknak az állami- és magánszervezeteknek, iskoláknak, egyesületeknek, háziorvosoknak, akik válaszoltak fölhívásra. Segítségükkel a megyében élők, illetve az ide látogatók érezhetik nagyobb biztonságban magukat, hiszen ezáltal egy hirtelen szívhalál esetén az újraélesztés esélyei lényegesen emelkednek Csongrád megyében. A szakemberek abban bíznak, hogy a térkép elkészültével és nyilvánosságra kerülésével egy olyan közös ügyre tudták fölhívni a társadalom figyelmét, mint a laikus újraélesztés rendkívüli fontossága. A szervezők azt kérik, hogy az intézmények a későbbiek során is jelezzék a beszerzett defibrillátorokat az alábbi e-mail címen, hogy a térképet folyamatosan frissíteni lehessen.

titkarsag.csongrad@dar.antsz.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.