Közélet

Újabb nyolc épületet korszerűsít a Csongrád Megyei Kormányhivatal

Újabb nyolc épületet korszerűsít a Csongrád Megyei Kormányhivatal

2016. szeptember 16., péntek
Újabb nyolc épületet korszerűsít a Csongrád Megyei Kormányhivatal
szechenyi_2020_kohezios_alap
szentes_kormanyhivatal10_gs

Kisteleken, Szentesen, Hódmezőváráshelyen, Szegeden és Csongrádon újabb nyolc épületet korszerűsít a Csongrád Megyei Kormányhivatal uniós forrásból. A főosztályok épületei új ablakokat és hőszigetelést, az energetikai korszerűsítés jegyében némelyek pedig napelemeket kapnak.

Az energetikai korszerűsítéssel több mint kétmillió forintot takaríthat meg a Csongrád Megyei Kormányhivatal szentesi Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya, az Ady Endre utcai épületen ugyanis többek között kicserélik az utcára nyíló ablakokat, klímaberendezésekkel szerelik fel a szobákat, hőszigetelik, illetve napelemmel szerelik fel az ingatlant. A megyei kormányhivatal az uniós energiatakarékos beruházással újabb félmilliárd forintból teszi korszerűbbé épületeit, melytől éven szinten jelentős energia- és költségmegtakarítást vár a szervezet - derült ki csütörtökön, a szentesi épület előtt tartott sajtótájékoztatón. Szeptemberben a megye öt településén indul el a mintegy félmilliárd forint uniós forrásból megvalósuló beruházás, melynek részleteiről

Juhász Tünde

kormánymegbízott és

Farkas Sándor

országgyűlési képviselő tájékoztatta a sajtót. Az energetikai korszerűsítés egészen jövő év májusáig tart majd, a kormányhivatal pedig összesen több mint 15 millió forint megtakarítást vár a nyolc ingatlan részben vagy egészben történő felújításától. Juhász Tündétől megtudtuk, Szegeden a Kálvária sugárúti Földhivatali Főosztály, illetve a Bécsi körúti Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály épületét korszerűsítik a pályázat keretében. Utóbbi ingatlanban új típusú gázmérőket szerelnek fel, korszerűsítik a világítási rendszert, illetve napelemes rendszert építenek ki a tetőn. A két szegedi beruházás közül a Bécsi körútira kisebb összeget fordítanak, lévén, energetikai beavatkozásra ott nincs szükség. A Kálvária sugárúton viszont pincétől a padlásig hőszigetelik az épületet, illetve napelemet is kap a Földhivatali Főosztály. A Csongrád megyei kormánymegbízott emlékeztetett,

tavaly novemberben

több mint kétmilliárd forintos energiahatékonysági projektet valósított meg a Csongrád Megyei Kormányhivatal a Rákóczi téri épületen. Akkor a tervezett öt helyett tizenegy kormányhivatali épület energetikai korszerűsítését végezték el, az országosan rendelkezésre álló tizenegy milliárdos keretből kettőt megyénk használhatott fel. Akkor úgy fogalmazott, a közigazgatás megújulásához, az ügyfelek megfelelő szintű gyors és precíz kiszolgálásához az is hozzátartozik, hogy európai színvonalú körülmények között foglalkozzanak velük. Projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.2-16-2016-00007 Projekt címe: Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései a Csongrád Megyei Kormányhivatalnál (x)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.