Közélet

Schanda Tamás János az új európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár

Schanda Tamás János az új európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár

2016. szeptember 2., péntek
Schanda Tamás János az új európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár
Áder János; Schanda Tamás János

Áder János köztársasági elnök az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárává nevezte ki Schanda Tamás Jánost, aki az erről szóló okmányokat pénteken vehette át a Sándor-palotában - közölte az Emmi az MTI-vel.

Az államfő szeptember elsejei hatállyal bízta meg új feladatával a 2014-től mostanáig ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkári tisztséget betöltő kereszténydemokrata politikust - áll a minisztérium közleményében.

Schanda Tamás János

feladata a jövőben a 2014-2020-as ciklusra tervezett uniós fejlesztési programok koordinálása lesz. Az új államtitkár 2013 és 2014 között a Magyar Külügyi Intézet koordinációs igazgatói posztját töltötte be, előtte több kormányzati háttérintézménynél és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen is dolgozott, illetve 2010-től helyettes államtitkári kinevezéséig Budapest II. kerületében önkormányzati képviselői tisztséget töltött be - közölte az Emmi. Az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár korábban

Köpeczi-Bócz Tamás

volt, felmentését július 19-én kezdeményezte Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere. Az Emmi akkori közleménye szerint a lépésre a 2014-2020-as uniós fejlesztési programok "szakpolitikai koordinálásának hiányosságai" miatt került sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.