Közélet

Pörkölt rotyogott Gyálaréten, labda pattogott Hattyason + FOTÓK

Pörkölt rotyogott Gyálaréten, labda pattogott Hattyason + FOTÓK

2016. szeptember 12., hétfő
Pörkölt rotyogott Gyálaréten, labda pattogott Hattyason + FOTÓK
gyalaret05_gs

Hamisítatlan késő nyári programkavalkádnak örvendhettek a gyálaréti és a hattyasi lakosok az elmúlt hétvégén.

Tradicionálisan a szeptember 10-éhez legközelebb eső hétvégén rendezik meg a gyálaréti falunapot, és idén sem volt ez másként! A szervezők ugyanakkor megújított programkínálattal várták az érdeklődőket, az eddiginél jóval több eseményt és szórakozási lehetőséget kínáltak a családoknak. A sport, a játék és a vetélkedés mellett a helyiek kérésére a gasztronómiáé volt a főszerep. Baráti társaságok és családok 36 bográcsban főzték a pörköltet - a főzőfesztivál az eddigi Márton-napi rendezvényt hivatott kiváltani. Nem maradhatott el a focibajnokság, a Délikert gyermekszínház a kicsiket varázsolta el produkcióival, a Terebes zenekar táncháza, valamint a Carlo Band zenés mulatsága a nagyobbakat szórakoztatta. "A mi feladatunk nem az, hogy ráerőltessük elképzeléseinket a választókra, hanem arra kell törekednünk, hogy érzékenyen figyeljük vágyaikat, és szolgáljuk azokat. A 2016-os gyálaréti falunap még a tavalyinál is hangosabb sikert aratott, ami azt mutatja, közösségépítő törekvéseink eredményesek. Ezt a küldetést szeretnénk folytatni a továbbiakban is. Itt szeretném megköszönni a segítőknek, a művelődési ház munkatársainak és a helyi aktivistáknak az önzetlenségüket, a lelkesedésüket. 36 bográcsban rotyogott a pörkölt, ami kezdésnek nagyszerű, hiszen az immár városszerte ismert és híres kecskési kakasfőzőt annak idején, évekkel ezelőtt jóval kisebb bográcsszámmal indítottuk útnak" - mondta

Nógrádi Tibor

(Fidesz-L.É.T.) önkormányzati képviselő.

A 3. számú szegedi választókörzet másik településrészén is igazi családi hétvégét tartottak, Klebelsbergtelepen szombaton és vasárnap is pattogott a labda a XIX. Hattyas Kupa kispályás focibajnokságon, de lábtengó-, hetesrúgó és pingpongversenyt is rendeztek többek között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.