Közélet

Öt medence és wellnes részleg is lesz az új Etelka sori uszodában

Öt medence és wellnes részleg is lesz az új Etelka sori uszodában

2016. szeptember 30., péntek
Öt medence és wellnes részleg is lesz az új Etelka sori uszodában
etelka_sori_uszoda

Pénteken kihirdette a szegedi önkormányzat az új Etelka sori fedett uszoda tervpályázatának nyertesét.

Mint azt a polgármesteri kabinet portálunkhoz eljuttatott közleményében írja, összesen 21 pályázat érkezett be az előre megjelölt határidőig, amiket egy ötfős bírálóbizottság, köztük az építészkamara képviselői, valamint egy hét tagból álló szakértői bizottság is megvizsgált. "A bírálóbizottság általánosságban megállapította, hogy a leendő uszoda attraktív, újszerű, ökologikus, belső terei friss szelleműek, sportos és vidám hangulatot ígérnek. Színei, burkolóanyagai igényesek, harmonikusak, az utcakép felőli megjelenése látványos" - fogalmaz a közlemény. A tervpályázaton végül a TSPC Mérnökiroda Kft. és a DPI-Design Kft. közös munkája nyert, a pályaművet pedig egy bruttó 7,5 millió forintos összeggel is díjazta az önkormányzat. A nyertes iroda tervezte az idén megnyitott lágymányosi új uszodát. A pályázaton második Artonic Design Építészeti Kft. bruttó 6 millió forinttal lett gazdagabb.

etelka_sori_uszoda02

A leendő uszodában öt medence kap majd helyet, így egy 50x25 méteres versenymedence 1000 fő befogadására alkalmas lelátóval, egy 20x12,5 méteres melegvizes tanmedence, egy 25x15 méteres bemelegítő medence, egy kültéri résszel rendelkező melegvizes ülőmedence és egy kis hidegvizes medence. A komplexum ezeken felül tartalmazni fog továbbá egy wellness részleget is edzőtermekkel. A tervek szerint a következő lépésben elkészülnek a részletes engedélyes és kiviteli tervek, majd a kivitelezőt közbeszerzési eljáráson választja ki a város. Az építkezés 2017 őszén kezdődhet el, és várhatóan 2018 karácsonyára fejeződik be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.