Közélet

Mobil kormányablakkal érkezik a nagymágocsi idősek napjára a kormányhivatal

Mobil kormányablakkal érkezik a nagymágocsi idősek napjára a kormányhivatal

2016. szeptember 14., szerda
Mobil kormányablakkal érkezik a nagymágocsi idősek napjára a kormányhivatal
kormanyablak_busz05_gs

Szeptember 15-én, csütörtökön rendezi az Aranysziget Otthon Nagymágocsi Kastélyotthona hagyományos idősek napi programját. Erre az alkalomra érkezik az intézménybe az a mobilizált kormányablak, amellyel egy hétig a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai járják a megyét és viszik helybe az ügyintézés lehetőségét.

A kastélyotthon 300 lakója között több olyan idős és beteg ember van, akinek személyi okmánya lejárt, és akiknek az ügyintézéshez a Szentes Járási Hivatal Kormányablakát kellene felkeresni a csere miatt. Nekik, valamint az ott dolgozóknak is segít az ügyfélszolgálati busz, amely holnap reggel 8 órára érkezik a kastélyotthon parkjába, hogy a rendelkezésre álló négy órában lehetőséget nyújtson az okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre, helyben. Az Idősek napi rendezvényt hosszú évek óta mindig szeptemberben tartja az otthon, ilyenkor ugyanis még általában szép az idő, így az intézmény minden lakója részese lehet a szabad téri ünnepségnek, programoknak. Ilyenkor a lakók rokonai, ismerősei is ellátogathatnak ide, hogy együtt ünnepeljenek, és ismerkedjenek a bent zajló élettel. A megyei kormányhivatal a helyi ügyintézés biztosításával járul hozzá a rendezvény sikeréhez. A mobil ügyfélszolgálat 8 órától 12 óráig áll az ellátottak és gondozóik rendelkezésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.