Közélet

Macska-egér harc az utcákon: átverhető-e hamis mikuláscsomaggal a parkolóőr?

Macska-egér harc az utcákon: átverhető-e hamis mikuláscsomaggal a parkolóőr?

2016. szeptember 19., hétfő
Macska-egér harc az utcákon: átverhető-e hamis mikuláscsomaggal a parkolóőr?
parkolasi_birsag001kf

Régi-új trükközéssel találkozott olvasónk, egy autós parkolójegy helyett mikuláscsomagot rakott a szélvédőjére. Utánajártunk, hogy működik-e a sajátos "spórolási módszer".

Évtizedes küzdelem zajlik a parkolóőrök és az "olcsón" parkolni kívánó autósok között, a sofőrök nem szívesen fizetik meg a 165 és 1550 forint közötti összeget azért, hogy gépkocsijukkal Szeged belvárosában, vagy annak közelében állhassanak meg. Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a SZEPARK munkatársai a technikai fejlesztéseknek köszönhetően már

egymagukban járják az utcákat

, s arról is írtunk tavasszal, hogy bizonyos esetekben a

pótdíj összegét mérsékelhetik

méltányossági alapon. Ez utóbbi kedvezmény azonban valószínűleg nem vonatkozik arra a külföldi autósra, aki saját hatáskörben törekedett ingyen parkolásra. "Megállt mellettem egy szép, új, fekete autó román rendszámmal, majd kiszállt belőle három jól szituált hölgy. Az egyik valamit matatott az ablaktörlőlapátnál, gondoltam, kirakta a parkolójegyet, bár meglepett, hogy miért kívülre. Hát, azért, mert egy mikuláscsomagot rakott oda, mintha már megbüntették volna!" - számolt be olvasónk, aki "leleményesnek" nevezte ironikusan az ötletet. Azt már nem volt ideje megvárni, hogy sikerült-e a próbálkozás, vagy esetleg valahogy lebuktak-e az ügyeskedők. A kérdésben megkerestük az SZKT-t, kíváncsiak voltunk arra, ki tudják-e szűrni az ilyen ötletekkel élőket. "Akkor nem lehet duplán büntetni, ha azt a helyet nem hagyta el az autós, ahol először pótdíj fizetésére kötelezték. Augusztustól kezdve mindent GPS koordinátákkal rögzítünk az új rendszerünkbe" - nyilatkozta

Majó-Petri Zoltán

, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője. A cég munkatársai szúrópróbaszerűen már a megbüntetett autókat is ellenőrzik, azt azonban nem tudni, hogy ez a jármű fennakadt-e a rostájukon. Hetente 2-3 olyan ügy van, amikor vagy mérlegelni kell azt, hogy ugyanazon a ponton büntették-e meg még egyszer az autóst, vagy a gépkocsi tulajdonosa úgy értelmezte az egyszeri büntetést, hogy most már bárhova állhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.