Közélet

Kétnapos munkaügyi szakmai konzultációt tartottak Szegeden

Kétnapos munkaügyi szakmai konzultációt tartottak Szegeden

2016. szeptember 19., hétfő
Kétnapos munkaügyi szakmai konzultációt tartottak Szegeden
munkaugyi_konzultacio_szegedi_torvenyszek

Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium szeptember 15. és 16. napján Szegeden két napos szakmai konzultációt tartott a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság épületében a kisebb szakmai gyakorlattal rendelkező munkaügyi bírák és a munkaügyi ügyszakban eljáró titkárok részvételével - közölte a Szegedi Törvényszék.

Cséffán József

kollégiumvezető és

Figula Ildikó

kollégiumvezető-helyettes „A munkaügyi bíráskodás jövője a tervezett szervezeti és eljárásjogi jogszabályváltozások tükrében” címmel tartották meg bevezető előadásukat. A szakmai konzultáció keretében az első napon

Szolnokiné Csernay Krisztina

kúriai bíró „Bizonyítási kérdések az egyenlő bánásmód követelményébe ütköző munkáltatói intézkedésekkel kapcsolatos munkaügyi perekben” címmel tartott színvonalas és az ítélkezés során a gyakorlatban jól hasznosítható előadást.

Telegdy Gergely

a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája „A munkavégzés munkaviszonnyá minősítésének egyes kérdései, különös tekintettel a sharing economy-ra” címmel tartott érdekfeszítő előadást. A Kúria joggyakorlat-elemző csoportjának „a munkaviszony jogellenes megszüntetése jogkövetkezményei” tárgyú összefoglaló véleményével kapcsolatos aktuális jogalkalmazási kérdéseit elemezte a résztvevőkkel

Csontos-Kiss Zsófia

a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája. Az első napi konzultáció heves szakmai vitákkal társuló jogesetmegoldással zárult valamennyi résztvevő részvételével, amelynek moderátora Cséffán József kollégiumvezető volt. A második napon

Vida-Sós Tünde

a Szegedi Járásbíróság bírája az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos – különösen a munkaügyi ügyszakot érintő – aktuális jogalkalmazási kérdéseket ismertette és vitatta meg a konzultáció résztvevőivel.

Szabó László

a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája „Atipikus foglalkoztatás, vagy foglalkoztatási alternatíva?” címmel ismertette az Európai Bíróság ítélkezési gyakorlatát, különös figyelemmel a munkaerő-kölcsönzésre. A két napos rendezvény záróelőadásaként Cséffán József kollégiumvezető a munka(jog) jelenéről és jövőjéről, a külföldön szerzett jövedelemnek a kárenyhítési kötelezettség körében történő figyelembe vételéről tartott előadást, illetve ismertette a Kúriának a bíró beosztásával kapcsolatos, friss ítéletét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.