Közélet

Gyurcsány Ferenc azt szeretné, ha otthon maradnának a szegediek, ezért ő nem marad otthon

Gyurcsány Ferenc azt szeretné, ha otthon maradnának a szegediek, ezért ő nem marad otthon

2016. szeptember 13., kedd
Gyurcsány Ferenc azt szeretné, ha otthon maradnának a szegediek, ezért ő nem marad otthon
dk_sajttaj001kf

A DK szerint a kvótanépszavazás az Európai Unióból való kilépéshez vezető út egyik lépcsőfoka. Azt szeretnék, ha kevesen vennének részt a népszavazáson, ezért Szegeden kampányol a párt vezetője.

Pár hónap után újra Szegedre látogat a Demokratikus Koalíció elnöke,

Gyurcsány Ferenc

. A baloldali párt azt szeretné elérni, hogy október 2-án otthon maradjanak a választópolgárok, „A Demokratikus Koalíciónak nincs kampánya Szeged nélkül, habár mi úgy gondoljuk, hogy egy álnépszavazásról beszélhetünk. Nem a migránsokról, menekültekről, hanem

Orbán Viktor

hatalmáról szól ez a voksolás” – vélekedett

Binszki József

, a párt helyi vezetője. Szerinte a magyar miniszterelnök vagy az Európai Unió vezetője kíván lenni, vagy már a kilépést készíti elő, mert nem tűr meg maga fölött más hatalmat. A képviselő úgy látja, ezt igazolja Orbán Viktor egész élete „már apró gyermekkorától kezdve”, ezt már egy évekkel ezelőtt – még liberális Magyar Hírlapban - megjelent cikk óta gondolja így. „Magyarország ezer év óta a Nyugathoz, a mai politikai Európához, akar tartozni, ezért nem teheti meg egy kalandor, hogy szüleink vágyait, gyermekeink álmait elvegye tőlünk” – magyarázta. A DK célja országosan az, hogy ne legyen érvényes a szavazás, mert arra számítanak, hogy mindenképpen a nemek kerülnek többségbe. Binszki abban bízik, hogy ezt Szegeden sikerül hozni, azaz reméli, hogy minél kevesebben fejezik ki akaratukat a kvótanépszavazáson. Erre fog biztatni Gyurcsány Ferenc is 14-én szerda délután öttől az Ifjúsági Házban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.