Közélet

Bartha László: Hozzunk racionális döntést október 2-án!

Bartha László: Hozzunk racionális döntést október 2-án!

2016. szeptember 30., péntek
Bartha László: Hozzunk racionális döntést október 2-án!
barthalaszlo

Az egyesületi elnök szerint a népszavazás nem politikai ügy, mindenki hallgasson az életösztönére és a józan eszére. A szegedi városvezetés az európai baloldal elvárásainak felel meg, s nem a választóit képviseli Bartha szerint.

"Nem kérdés, hogy a szegediek féltik a várost" - ezt a tapasztalatot vonta le

Bartha László

, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület elnöke az utóbbi másfél-két hónap fórumaiból, kitelepüléseiből. A volt polgármester felteszi a kérdést: a Botka-féle szegedi városvezetés miért nem mond soha semmit? "Teljesen egyértelmű válaszlehetőség egy nem vagy egy igen, mégis 80 százalékban nem mond semmit, 20 százalék esetében pedig olyan kommunikációs helyzetbe kerül - valószínűleg szándékosan -, amiből kiderül, hogy az európai baloldal akaratát képviseli, a bevándorlók oldalán áll. Ezt a mai napig nem cáfolták, ezért közvélekedéssé vált a városban" - vélekedett Bartha László. Az egyesület elnöke szerint ez felveti a szegedi balliberális többség felelősségét az október másodikát követő eseményekkel kapcsolatban. "Vétkesek közt cinkos, aki néma" - idézte

Babitsot

- "mert vagy hallgattak, vagy odaálltak azok mellé, akik a migránsok befogadását támogatták." Bartha azt gondolja, hogy ez egyértelműen a szegediek többségével ellentétes álláspont. Kritizálta azokat a baloldaliakat, akik a népszavazást politikai kérdéssé próbálják lealacsonyítani, s úgy beállítani az ügyet, hogy nemmel csak a fideszesek szavaznak, a kormánypárttal egyet nem értőknek pedig el sem kell menni. "A szegedieknek két dologra kell figyelniük: a józan eszükre és az életösztönükre. Ne a politikusok szavával foglalkozzanak, hanem gondolják át, hogy mi a racionális döntés. Fontolják meg, milyen szomszédokat, lakóközösséget szeretnének, akár a belvárosban, kertvárosban vagy lakótelepen élnek. Hozzanak olyan döntést, amit október 2-a után is lehet vállalni!" - zárta szavait a TLKE alapító-elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.