Közélet

Új klubokat alapítana az RC Szeged – Tisza elnöke

Új klubokat alapítana az RC Szeged – Tisza elnöke

2016. augusztus 27., szombat
Új klubokat alapítana az RC Szeged – Tisza elnöke
rotary_lancatado004kf

Az integráció mellett egy hazai és egy külföldi Rotary Club alapítását tervezi elnöki egy éve alatt az RC Szeged – Tiszát vezető Fehér Éva. Mint elmondta, ezen feladatokat önként vállalta fel, reméli, hogy a rotarysták támogatásával meg is valósítja ezeket.

Júniusban

vette át a Rotary Club Szeged – Tisza soros elnöki láncát

Fehér Éva

, aki éves tervében három kiemelt programot határozott meg. „Az elnöki lánc átvétele után júliusban kellett adatokat szolgáltatni a tagokról, illetve az éves tervet elkészíteni, hogy mi mindent szeretnék megvalósítani a következő Rotary év végéig, azaz 2017. június végéig. Ezt a magyarországi kormányzónak,

Pénzes Ilonának

juttattam el, aki elfogadta, és szeptemberben közösen fogjuk itt Szegeden ismertetni a rotarystáknak” – magyarázta. Fehér Éva kiemelte, hogy az RC Szeged – Tisza felívelő pályán van,

Nagy Gábor Dániel

elnöksége alatt sok fiatal csatlakozott hozzájuk, így megfiatalodott a szervezet, a mostani elnök is célul tűzte ki a fiatalítást, és az új irányzatoknak az integrálását a meglévő senior és alapító klubtagok által megkezdett projektek folytatása mellett. Kérdésünkre elmondta, a szervezetre nemcsak hazánkban, hanem a világ számos táján jellemző, hogy elöregszik, a tagság átlagéletkora 55-60 év között mozog. „Ők már nem olyan életpályán vannak, mint a 35-40 éves korosztály, akik energiával telten ötleteikkel is hozzá tudnak járulni a klub megújításához, ezért fontos szempont, hogy a fiatalokat is meg tudjuk nyerni ennek az ügynek” – fogalmazott. Az integráció mellett egy magyarországi, illetőleg egy fejlődő országbeli klubnak az alapítását tervezi Fehér Éva még ebben az évben, mindkét utóbbi egyaránt nagy munkát jelent. Mint elmondta, egy klub létrehozásához legalább tíz elkötelezett tagot kell találni, akik továbbviszik a rotarysták gondolkodásmódját, és olyan területek mellett állnak ki például karitatív és egyéb jótékonysági akciók keretében, ami alapvetően kötődik az RC szervezethez szerte a világon. Fehér Éva kérdésünkre elmondta, reméli, hogy az elnöki egy évére saját maga számára meghatározott célokat el tudja érni a tagtársak segítségével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.