Közélet

Thürmer Gyula Szegeden: Nem a migránskvótára, az unió diktátumára!

Thürmer Gyula Szegeden: Nem a migránskvótára, az unió diktátumára!

2016. augusztus 4., csütörtök
Thürmer Gyula Szegeden: Nem a migránskvótára, az unió diktátumára!
munkaspart_sajttaj002kf

A Munkáspárt szerint nem menekültekre, hanem munkahelyteremtésre, a dolgozók életszínvonalának emelésére kellene költeni, ezért elutasítják a parlamenti ellenzék álláspontját. A békét és a krízis megoldását Aszad támogatásával, s a NATO hadműveleteinek beszüntetésével érnék el.

"A Munkáspárt támogatja az október másodikai népszavazást, s arra biztatjuk híveinknek, tagjainknak, Magyarország népét, hogy menjenek el voksolni. Mi nemmel fogunk szavazni az Európai Unió diktátumára, amely azt akarja elérni, hogy korlátlanul engedjenek be az ország területére idegen állampolgárokat" - mondta

Thürmer Gyula

, a Magyar Munkáspárt elnöke a szegedi Tarján lakótelepen tartott sajtótájékoztatóján. Vidéki kampányuk nyitóállomása Csongrád megye, mert ez a terület volt elsőként, s legnagyobb mértékben kitéve a menekültáradatnak. Kiemelte, jelentős intézkedések történtek a migránsok elfogására, de a veszély nem múlt el. Azt szeretné, ha az állam pénzét nem a katonák, rendőrök ezreire kellene költeni, hanem az ország, Szeged lakóinak jobb életére, biztos jövőjére, utak javítására, munkahelyek teremtésére. "Nem fogadjuk el a magyar parlamenti ellenzéki pártok érvelését, akik azt üzenik, jöjjenek a menekültek, szívesen látjuk őket. Nem látjuk szívesen őket, mert Magyarországon vannak szociális, gazdasági problémák. A munkaerőproblémákat a magyar lakosság támogatásával, a születő gyerekszám növelésével kell megoldani" - hangsúlyozta a kommunisták vezetője. "Aki ma a migrációt támogatja az Európát sodorja veszélybe. Nem értünk egyet Németország politikájában, amit az egész földrészre nézve súlyos biztonsági, szociális, gazdasági veszélynek tekintünk. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egyes országok gazdasági érdekeik miatt milliószámra engedjünk be a Közel-Keletről, Ázsiából migránsokat" - fogalmazott a baloldali politikus. Hangsúlyozta, tudják, hogy a menekültügyet nem oldja meg ez a lépés, s az "Európai Unió urai nem fogják teljes mértékben figyelembe venni a magyar nép döntését", de szerinte nem tehetik meg, hogy nem törődnek Közép-Európa, tízmillió magyar állásfoglalásával. Thürmer úgy látja, a kvótareferendum eredménye az unió más országaira is hatással lehet. A migráció okainak megszüntetésére szólította fel az Európai Uniót és Magyarország kormányát a pártelnök. Abba kell hagynia a NATO-nak, az EU-nak a közel-keleti háborúskodást, s el kell fogadni "Szíria törvényes, nép által támogatott vezetését", azaz az

Aszad

-rezsimet. Azt tanácsolja, hogy helyben építsenek gyárakat, teremtsenek munkaalkalmakat, így megoldva a problémát. Ezt az "európai nagytőke" vagyonából finanszírozná, s nem a "magyar dolgozók pénzéből".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.