Közélet

Tájékoztató kiadvány jelent meg a bírósági végrehajtásról

Tájékoztató kiadvány jelent meg a bírósági végrehajtásról

2016. augusztus 29., hétfő
Tájékoztató kiadvány jelent meg a bírósági végrehajtásról

Tájékoztató kiadványt állított össze a hazai háztartások számára a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar, hogy a lehető legszélesebb körben általános és közérthető tájékoztatást nyújtson a végrehajtási eljárás folyamatáról, a felek jogairól, lehetőségeiről, az igénybe vehető jogi eszközökről, jogorvoslati lehetőségekről - áll a testület által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

A saját költségükön készített kiadvány létrejöttének okaként említik, hogy a végrehajtással kapcsolatosan, a végrehajtói karral és tevékenységgel szemben széles körben terjedt el negatív megítélés. Mint írják, a világhálón

ITT

elérhető tájékoztató kiadványban megtalálható a kar valamennyi - a végrehajtási eljárásban érintettek számára hasznos - elérhetősége, valamint az általuk nyújtott szolgáltatások leírása. Megemlítik: a kiadvány az igazságügyi kormányzat által is támogatott és folyamatban lévő végrehajtási reform részeként az átlátható, törvényes, szakszerű és biztonságos végrehajtás szabályrendszerének megerősítését szolgálja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.