Közélet

Szegeden folytatott megbeszéléseket Erdős Norbert EP-képviselő + FOTÓK

Szegeden folytatott megbeszéléseket Erdős Norbert EP-képviselő + FOTÓK

2016. augusztus 24., szerda
Szegeden folytatott megbeszéléseket Erdős Norbert EP-képviselő + FOTÓK
erdos_norbert010kf

A politikus Juhász Tündével, B. Nagy Lászlóval és Kiss-Rigó Lászlóval is tárgyalt. Elsősorban a kormányhivatal szakmai működésére volt kíváncsi, de elismeréssel szólt a Komócsin-szoba kialakításáról is.

Először tett látogatást

Erdős Norbert

, az Európai Parlament képviselője (EP) a megújult Csongrád Megyei Kormányhivatalban. Az Európai Néppárt magyar tagja korábban kormánymegbízottként tevékenykedett Békés megyében, így egyben szakmai érdeklődéssel tekintett a közigazgatási intézmény működésére.

Juhász Tünde

Csongrád megyei kormánymegbízott mutatta be a hivatalt a politikusnak. Itt működik az egyetlen olyan kormányablak, amely valóban integrált szolgáltatást valósít meg, mert háromféle ügyfélszolgálatot telepítettek egy helyre. Erdős Norbert megvizsgálta, hogy informatikai szempontból ezt miként lehetett kialakítani. Szóba került az európai uniós források felhasználásának kérdése. Az uniós képviselő hangsúlyozta: „csak az elismerés hangján tud szólni” a hivatalban tapasztaltakról. „Most láttam először a Komócsin-szobát, amelyet remek kezdeményezésnek tartok a Csongrád Megyei Kormányhivatal részéről. A múlt megismerése, bemutatása rendkívül fontos. Sajnálom, hogy nem korábban nekünk jutott ez eszünkbe, mikor még kormánymegbízottként tevékenykedtem Békés megyében. Gratulálok a kormánymegbízott asszonynak!” – fogalmazott a SZEGEDma hírportálnak Erdős Norbert.

erdos_norbert003kf

Tárgyalt

B. Nagy László

országgyűlési képviselővel is a politikus. Elsősorban a kvótanépszavazásról, illetve az ezzel kapcsolatos szegedi tapasztalatokról beszélgettek a honatyával, de más aktuális kérdések is előkerültek. Nem először látogatott el

Kiss-Rigó László

megyés püspökhöz, hiszen az egyházi vezető, valamint az egyházmegye hatásköre kiterjed Békés megyére is. Miután Erdős Norbert a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság tagja, szóba került az, hogy katolikus egyház fenntartásába került át egy békési mezőgazdasági szakképző iskola, ami egy új portfólió az egyházmegye középfokú oktatásának életében. Ezt szerencsés döntésnek tartja a szakpolitikus, mert a mezőtúri felsőfokú mezőgazdasági képzés is a római katolikusok irányítása alatt áll, így a két intézmény kiegészítheti egymást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.