Közélet

Szegedre is jutott a Vitézi Rend adományaiból + FOTÓK

Szegedre is jutott a Vitézi Rend adományaiból + FOTÓK

2016. augusztus 6., szombat
Szegedre is jutott a Vitézi Rend adományaiból + FOTÓK
vitezi_rend_adomanyatado07_gs

Szegedi, hódmezővásárhelyi és ásotthalmi rászorulóknak jutott a gyógyászati segédeszközökből, és 600 kiló kupakkal segítik Gyaraki Bogi gyógykezelését.

A vitéz nagybányai

Horthy Miklós

kormányzó által 1920-ban alapított Vitézi Rend az utóbbi időszakban a hagyományőrző, történelmi-kulturális feladatvállalása mellett évről évre egyre nagyobb hangsúlyt fektet katasztrófavédelmi, hadisírgondozó és a széles társadalmi rétegeket célzó karitatív tevékenységre. Ebben kiemelkedő szerepet vállal

Molnár-Gazsó János

elnök-főkapitány,

Mikecz András

törzskapitány és Csongrád megyében

Ótott Ferenc

székkapitány. Nemrégiben

Simon Stefan,

a Vitézi Rend németországi székkapitánya és a németországi Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából jelentős mennyiségű adomány érkezett Magyarországra, ezt osztja szét most a Vitézi Rend. Az adományokból bőven jutott a Csongrád megyei rászorulóknak is. Összesen 25 kerekes járókeretet, 13 kerekesszéket, 9 kiülő WC-t, illetve pelenkacsomagokat juttattak el szociálisan rászorulóknak, idősek otthonában élőknek, mozgássérülteknek Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Ásotthalmon. Az adományokból Szegeden a Fatima Ház öregek otthona, a GEMMA Szociális Szolgáltató Központ és Fejlesztő Iskola és Hódmezővásárhelyen a Kovács-Küry Időskorúak Otthona részesült szombaton. A megyeszékhelyen a Vitézi Rend tagjai felkeresték a

Gyaraki családot,

600 kiló kupakot hoztak az agydaganattal küzdő kislányuknak, a 11 éves

Boginak,

ezzel próbálva segíteni gyógykezelését, illetve gyógyulását.

vitezi_rend_adomanyatado03_gs

"A rendszerváltást követően elsősorban arra törekedtünk, hogy továbbvigyük a Horthy Miklós-i hagyományokat, rendezvényekkel, koszorúzásokkal emlékeztünk elsősorban a kormányzó úrra. Az utóbbi években igyekeztünk kibővíteni és szélesíteni a tevékenységünket annak érdekében, hogy a közvélemény megismerje, a társadalom pedig jobban elfogadja a Vitézi Rendet. Karitatív, hagyományőrző, katasztrófavédelmi és hadisírgondozó részleget is létrehoztunk. Mindegyik nagyon sokat tesz és remekül működik. A karitatív részlegünk sokat köszönhet németországi székkapitányunknak. Az ő jóvoltából most már rendszeressé vált, hogy minden esztendőben egy kamionnyi egészségügyi felszerelést, gyógyászati segédeszközt kapunk Németországból, amit rászorulók között osztunk szét. Tavaly elsősorban még Budapestre és a környező megyékre koncentráltunk, idén már célul tűztük ki, hogy minél több megyének jusson az adományból, így jutottunk el Csongrád megyébe is itteni székkapitányunk, Ótott Ferenc révén. Ezt a jószolgálati, jótékonysági tevékenységet szeretnénk a következőkben is erősíteni azért, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsük a rászorulókat, illetve ez által a Vitézi Rend is az őt megillető helyre kerüljön a magyar társadalomban" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Mikecz András törzskapitány. Ótott Ferenc székkapitány hozzáfűzte, fontosnak tartja, hogy a Vitézi Rend karitatív tevékenysége Csongrád megyében, Szegeden is minél többeket érjen el. Mint mondta, mind a Fatima Ház, mind a GEMMA örömmel fogadta a Vitézi Rend felajánlását és adományait, és számukra is nagy boldogságot jelent, hogy segíthették ezeknek a szervezeteknek, intézményeknek a munkáját. A Vitézi Rend ezúton is köszönetet mond mindazoknak, akik nagylelkű adományaikkal segítik munkájukat – és a továbbiakban is azon igyekszik, hogy azok a legjobb helyre kerüljenek!

A Vitézi Rendről

A Horthy Miklós által alapított Vitézi Rend jobboldali, konzervatív értékrendet valló, katonai hagyományait ápoló, pártoktól független szervezet, mely napjainkban egyesületi formában működik. A rend és tagjai mindenkoron kiálltak a nemzet érdekeiért, a magyarság megmaradásáért, és ez napjainkban sincs másként. Támogatnak minden olyan kezdeményezést, mely összeegyeztethető az alapító szándékával és akaratával, de elítélnek és elhatárolódik minden szélsőséges megnyilvánulástól és törekvéstől, mely bármely magyar ellen irányul, légyen az határon innen vagy határon túl – olvasható a Vitézi Rend eszmeiségéről az egyesület honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.