Közélet

Mobilizált ügyfélszolgálat: mozgó kormányablak nyílik a Körös-toroki napokon

Mobilizált ügyfélszolgálat: mozgó kormányablak nyílik a Körös-toroki napokon

2016. augusztus 2., kedd
Mobilizált ügyfélszolgálat: mozgó kormányablak nyílik a Körös-toroki napokon
DSC_8081_Fotor

Ez év februárja óta működteti a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala azt a mobilizált ügyfélszolgálatot, amely műholdas összeköttetés segítségével képes az ország bármely pontján okmányirodai és kormányablakos szolgáltatásokat nyújtani. Csongrád megyében először a Körös-toroki napok ideje alatt mutatkozik be a mozgó kormányablak, amelynek technikai felszereltsége lehetővé teszi a személyi okmányok adott helyszínen történő ügyintézését, legyen az útlevél, vezetői engedély vagy személyazonosító igazolvány. A hétvégi rendezvényen a Csongrád Járási Hivatal standjánál lehet majd felkeresni a kisbuszt, amelybe komplett munkaállomásokat telepítettek, de a személyi okmányok elintézésén túlmenően számos további szolgáltatással is várja a fesztiválozó közönséget a hivatal.

A XXVI. Körös-toroki napok Csongrád városának legismertebb, legkedveltebb rendezvénye ezrek keresik fel miatta augusztus első hétvégéjén a Tisza jobb partján fekvő, Körös torkolat feletti területet. A fesztiválozóknak azonban adódhatnak olyan elintéznivalóik, amelyekben a Csongrádi Járási Hivatal felkeresése lenne szükséges. A vendégek gondtalan időtöltéséhez a hivatal egy mobilizált Kormányablakkal járul hozzá, így a helyszínen tud segítséget nyújtani. Augusztus 4-én és 5-én 13.00 órától 18.00 óráig, augusztus 6-án, szombaton, 10.00 órától 16.00 óráig vár mindenkit a hivatali sátor valamint a KEKKH ügyfélszolgálati busza. Itt a személyi igazolvány, útlevél, vagy akár vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézésen túl lehetőség lesz az elveszett vagy eltulajdonított személyi okmányok pótlására, a megrongálódottak cseréje; - az illetékek, igazgatási szolgáltatási díjak kiegyenlítésére bankkártyás fizetés szintén biztosított. A rendezvény három napján az érdeklődők az érdemi ügyintézés mellett ismereteket szerezhetnek a közigazgatási ügyekről, megismerkedhetnek a KEKKH honlapján elérhető Webes Ügysegéd szolgáltatással, amely az ügyfélkapu regisztrációval rendelkezők számára teljes körű elektronikus ügyintézési lehetőséget biztosít. A járási hivatal szolgáltatásaiba és feladataiba kvízek kitöltésével nyerhetnek betekintést, amellyel ajándékokat is nyerhetnek, részt vehetnek egészségügyi szűrésen (csontsűrűség, vércukor, vérnyomás és testtömeg index vizsgálat), de tájékoztatást kaphatnak a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program nyújtotta lehetőségekről is. A járási hivatal standja a gyalogos, parti sétány kezdeti szakaszán található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.