Közélet

Mihálffy Béla a dorozsmai ünnepen: Mindenkit pajzsunk mögé fogadunk, aki védelmet keres + FOTÓK

Mihálffy Béla a dorozsmai ünnepen: Mindenkit pajzsunk mögé fogadunk, aki védelmet keres + FOTÓK

2016. augusztus 20., szombat
Mihálffy Béla a dorozsmai ünnepen: Mindenkit pajzsunk mögé fogadunk, aki védelmet keres + FOTÓK
aug20_dorozsma006kf

A magyarság a 21. században is Európa, a közös bölcső védelmezője - mondta az önkormányzati képviselő, aki szerint csak azt nem látjuk szívesen, aki köszönet és ölelés helyett baltával jön felénk.

Színes családi nappal, gyermekprogramokkal, sportolással, koncertekkel, utcabállal, íjász- és bokszbemutatóval köszöntötték

Szent István

királyunk és az államalapítás ünnepét Kiskundorozsmán, ahol ez alkalomból megszervezték az I. Dorozsmai Parasztolimpiát is. Az ünnepi szentmise és a kenyérszentelés után a Dísz téren, az Országalma emlékműnél koszorúztak délelőtt a helyiek, akik

Mihálffy Béla

önkormányzati képviselő beszédét hallgathatták meg. "Augusztus 20. a világ más nemzeteinek csupán egy átlagos, megszokott nyári nap. Nekünk magyaroknak sokkal többről szól: a múlt megbecsüléséről, az emlékezésről. A nagy királyról, aki országunk, mentalitásunk, vallásunk alapkövének letevője volt. Szent István maga a kezdet, de ahhoz, hogy valami elkezdődjön, valamit le kell zárni, még akkor is, ha annak ára van. Szent István tudta ezt, ugyanakkor felismerte azt is, hogy ha nem lesz változás, annak mennyi buktatója, áldozata lehet népe életében" - kezdte ünnepi beszédét a politikus. A Fidesz-L.É.T. önkormányzati képviselője úgy folytatta, Szent István megvívta a maga harcát, lezárta a múltat, és egy új keresztény Európát szilárdított meg. "Ez az új kezdet a mag, az első búzaszál, az első kenyér, melyen ezer év nemzedéke nevelkedett, és amiben nemzeti öntudatunk összes morzsája rejlik. A hitünk, a kereszténység, melyből az idők során az erőt és a reményt merítettünk. Hazaszeretet, a földünkhöz való elszakíthatatlan gyermeki ragaszkodás. Az elveink és törvényeink, melyek államunk szilárd, megtörhetetlen gerincét alkotják. A mai napon tehát 1000 év történelme elevenedik fel bennünk" - fogalmazott a városatya.

aug20_dorozsma010kf

Mihálffy Béla

Wass Albert

sorain keresztül érzékeltette az örökös magyar sorsot: "A kereszténység pajzsává válnak a magyarok, s kardjuk az egyház kardja lesz. Több áldozatot hoznak, és ezerszer többet szenvednek majd a keresztény hitért ezek a magyarok, mint a világ összes népei együttvéve!". Magyarország mindig Európa védelmezőjeként lépett fel: a tatárjárás idején, majd a török korban, de így van ez a 21. században is. "Most ezekben az időkben ismét Európa pajzsa vagyunk a tömeges külföldi áradattal szemben. Bár pajzsunkat a Európa liberális vezetői idegengyűlölő falnak titulálják, a mi egyetlen célunk a biztonság. Mindenkit pajzsunk mögé fogadunk, aki védelmet keres, de azt nem, aki azért jön, hogy leszúrja a védelmezőt. Ne várják, hogy befogadjuk azt, aki köszönet és ölelés helyett baltával jön felénk, s döbbenten és fájdalmasan tapasztaljuk, hogy mi magunk menekülünk a menekült által vezetett kamion elől. Bárhogy is próbálják finomítani, a veszély valós. Veszélyben a hitünk, a kultúránk és a biztonságunk. Eljött tehát az idő megint! Minden egyes magyar embernek ismét össze kell állni. Közösen, egy erős, egységes, egy meggyőződésű pajzzsá, hogy megvédjük magunkat és a bölcsőt, Európát, amiben 1000 év magyar fia és lánya ringott. E nagy feladat előtt ünnepeljük Szent Istvánt és az új kenyérrel jelképezett kezdetet, azt, hogy 1000 év 1000 megpróbáltatása után még itt vagyunk, itt leszünk, élünk a magyar földön, magyarként, magyar szívvel!" - üzente az ünneplő közönségnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.