Közélet

Magyar Hírlap: kilencszázezren igényeltek e-személyit

Magyar Hírlap: kilencszázezren igényeltek e-személyit

2016. augusztus 16., kedd
Magyar Hírlap: kilencszázezren igényeltek e-személyit

Rohamosan terjed az elektronikus személyi igazolvány, a Magyar Hírlap keddi cikke szerint az év eleje óta 900 ezren igényelték az új személyazonosító okmányt.

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) a lappal azt közölte, közvélemény-kutatásuk szerint az állampolgárok 95 százaléka már hallott az e-kártyáról, és tudja, hogy elektronikus ügyintézésre is használhatja. A lap felidézte, hogy az új igazolvány amellett, hogy tartalmazza a régi személyi minden adatát, egy chippel is el van látva, amely tárolja a társadalombiztosítási és adóazonosító jelet, valamint a tulajdonos döntésétől függően az ujjlenyomatot és az elektronikus aláírás létrehozásához szükséges adatokat is. Az adatcsoportokat egymástól elkülönítve tárolják, a funkciók közül csak az az egy lehet aktív, amelyet az adott kártyaolvasóról aktiváltak és amelyhez megfelelő jogosultság is tartozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.